“We zijn geen kolonie van Brussel”: Sloveense minister-president leest Europees Parlement terecht de les

Datum:
 • maandag 18 oktober 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Ophef over “Soros-marionetten”-uitspraak van journaliste


  (Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

  Twitter-oorlog tussen de Sloveense minister-president Janez Janša  en het Europees Parlement! Brussel stuurde eigenmachtig een justitiegroep naar Slovenië. Deze zou in het land, dat op dit moment het voorzitterschap van de EU bekleedt, de rechtsstatelijkheid en mediavrijheid onder de loep nemen. Toen Janša na deze belediging niet bereid was om gesprekken met de groep te voeren, kwam het tot een felle uitwisseling op Twitter.

  Anti-Soros tweet verhit de gemoederen

  In het kader hiervan deelde Janša een foto-tweet, die Europarlementariërs als marionetten van George Soros liet zien. De EU-verontwaarding was groot. Dat de begenadigd speculant en globalist Brussel adviseert, is ondertussen geen geheim. Een feit is dat Janša een oudere foto tweette, waarop de Amerikaanse speculant te midden van een groep Europarlementariërs is te zien. Op de foto staat: 13 van de 226 bekende Soros-marionetten in het Europees Parlement.

  De tweet werd oorspronkelijk door de journaliste Vida Kocjan van het rechts-populistische weekblad “Demokracija” geplaatst. Zij becommentarieerde de foto met “En dat niet alleen. George Soros is zijn begunstiger”. De mainstream stelde het zo voor alsof Janša deze uitspraak gedaan zou hebben.

  Ne samo to. George Soros je njen mecen. pic.twitter.com/Imqqkral0o
  — Vida Kocjan (@VidaKocjan) October 14, 2021

  EU-brutaliteit maakt Janša boos

  Janša beschuldigde het Europees Parlement van vooringenomenheid en koloniaal gedrag. Het sturen van een controleteam, terwijl het land EU-voorzitter is, is inderdaad meer dan ongevoelig en onderstreept de mateloze brutaliteit en arrogantie van de in hoger sferen verkerende EU-luchtbel. De weigering van Janša om de EU-inspecteurs te ontmoeten, werd daarna door de groep van de Socialisten en Democraten met de gebruikelijke arrogantie bekritiseerd.

  The PM of #Slovenia – currently holding the presidency of the EU – will not meet with @EP_Justice delegation on official visit to the country. Instead we are faced with an empty chair. We have many questions for him on the worrying state of media freedom and the rule of law in  pic.twitter.com/nJU21EE8RX
  S&D Group (@TheProgressives) October 14, 2021

  Janša daarover: “Wie bent u? Hoe vaak hebt u al een Duitse kanselier, een Nederlandse premier of de Franse president bezocht? Overigens: het was in Nederland, waar onlangs nog een journalist werd vermoord. In Slovenïe vonden zulke pogingen alleen plaats tijdens het regime van uw kameraden.” (Opm.: als toespeling op het communistische regime van ex-Joegoslavië).

  Who are you? How many times have you visited a German chancellor, a Dutch PM or a French president? By the way, it’s Netherlands where the last journalist was killed in the #EU. In Slovenia, such attempts were executed only during a regim of your comrades from @strankaSDhttps://t.co/WI4uYoydxS
  Janez Janša (@JJansaSDS) October 14, 2021


  Slovenië geen kolonie van Brussel

  De voorzitter van het Europees Parlement, David Sassoli, riep Janša er op Twitter toe op om te stoppen met de provocatie van de Europarlementariërs. Dat zouden tegelijk aanvallen op de Europese burgers zijn…

  We urgently call on @JJansaSDS to cease the provocations against members of the @Europarl_EN. Attacks on members of this house, are also attacks on European citizens.
  A constructive collaboration with the rotating Council Presidency can only be based on mutual trust and respect.
  David Sassoli (@EP_President) October 14, 2021

  Janša daarop: Slovenië is geen kolonie. Zeg tegen uw parlementsleden dat zij de naam van het Europees Parlement niet misbruiken voor politieke intriges en zinloze beschuldigingen tegen Slovenië.

  Well, @EP_President, Slovenia is not a colony. Please tell your MP not to abuse the name of the European Parliament for political intrigues and senseless accusations of Slovenia. pic.twitter.com/I4zVA6gx5a
  — Janez Janša (@JJansaSDS) October 14, 2021

  Doelbewuste provocaties

  Janša verzette zich regelmatig tegen EU-insinuaties de onafhankelijke media in Slovenië onder druk te zetten. Al in maart was het in het Europees Parlement tot een schandaal gekomen, nadat Janša tijdens een hoorzitting over de situatie van de media in zijn land geëist had een door hem voorgelegde video af te spelen. Dit werd geweigerd. Het kwam tot een heftige woordenwisseling met de socialistisch-liberale commissievoorzitster Sophie in ´t Veld. Zonder verder nog een woord te zeggen verliet Janša boos de webstream.

  Wat Brussel bedoelt met “onafhankelijke media” is bekend: goed gevoede schrijvers, die ongelegen regeringschefs in georkestreerde acties aanvallen en zo nu en dan ten val brengen. Daarbij speelt George Soros zeer waarschijnlijk een rol, omdat hij een armada van “filantropische” NGO´s met veel geld uitrust om doelbewust onrust in het politieke landschap te veroorzaken. Dit wordt gemotiveerd met de strijd voor mensenrechten en vrijheid van meningsuiting.

  Bron:
  wochenblick.at
  Door: Kornelia Kirchweger

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De Oost Europeanen die jaren onder de knoet van de Sovjet Unie hebben gezeten passen er voor om nu onder de knoet van Brussel te komen en geef ze eens ongelijk.
  De voormalige Sovjet Unie was kinderspel vergeleken met wat de West Europeanen te wachten staat.

  Een reactie posten