Foto: Shutterstock.












Auteur: Xander.

25 cm. sneeuw op de beroemde Stelvio pas in Italië. In Oostenrijk viel in de bekende skigebieden zelfs al meer dan 30 centimeter. (Weet u nog, de doemvoorspellingen van Al Gore (/ het IPCC)? De millennials zouden in 2020 niet meer weten wat ijs en sneeuw is?)

Opzettelijk gecreëerde energiecrisis doet prijs van aardgas compleet exploderen en dreigt miljoenen mensen in armoede te storten – IPCC opnieuw volledig ontkracht: Sneeuwmassa 250 gigaton boven het gemiddelde sinds 1982.

De cognitieve klimaatdissonantie in het Westen neemt almaar absurdere vormen aan. In september bezwoeren de Europese leiders nogmaals dat ze – ongeacht de astronomische kosten – snel een einde zullen maken aan de CO2 uitstoot om de opwarming van de Aarde te stoppen. Tegenover dit narratief, dat steeds meer op een sprookje begint te lijken, staat de inmiddels almaar harder wordende realiteit van global cooling, veroorzaakt door het nieuwe zonne-minimum en het samenvallen van alle historische klimaatcycli, waar CO2 werkelijk helemaal niets mee te maken heeft.

Het gerenommeerde Russische meteorologische centrum Phobos bevestigt nu de voorspelling dat Europa een ‘extreem koude winter’ wacht, en dat terwijl de gasprijzen tijdens deze opzettelijk gecreëerde energiecrisis nu al door het dak gaan.

Het hele Noordelijke Halfrond moet zich opmaken voor extreem winterweer, zo waarschuwt Phobos. In Rusland lijkt dat vooral vanaf begin januari te gaan gebeuren. Voor Siberië wordt zelfs twee keer zoveel sneeuw als gemiddeld verwacht, en voor Moskou een kwart meer dan normaal. Noord Amerika, inclusief de VS, kan zich na de record kou van afgelopen winter (702 doden door de kou in alleen al Texas) voor een herhaling opmaken die nog zwaarder kan worden. Zie hier.

Zeer strenge winter in het vooruitzicht

Met deze waarschijnlijk zeer strenge winter in het vooruitzicht kampt Europa ondertussen met een almaar ernstiger wordende energiecrisis. De prijs van aardgas is met tientallen procenten gestegen, in sommige delen zelfs met 250% en 500%. In diverse landen hebben fabrieken hun activiteiten deels of zelfs geheel moeten stilleggen. In Nederland – een van de twee belangrijkste voedselexporteurs ter wereld – moest een van de grootste kassentelers in het Westland de lichten uitdoen, wat niet veel goeds voorspelt voor de stabiliteit van de voedselvoorziening.

De winter is in ieder geval heel vroeg begonnen. Op het Noordelijke Halfrond ligt al 250 gigaton meer sneeuw dan het gemiddelde van 1982-2012, waardoor het IPCC klimaatpanel van de VN voor de zoveelste keer volledig is ontkracht. Ook in de Alpen is een flinke lading gevallen; de beroemde Stelvio pas in Italië kreeg een pak van 25 centimeter te verwerken. Het skigebied is dan ook reeds geopend, net als 7 andere wintersportcentra in Italië, Oostenrijk en Zwitserland. De Stubai gletsjer in Oostenrijk werd net als in Hintertux en Pitztal door meer dan 30 centimeter sneeuwval getroffen. Zie hier.

Volgens inthesnow.com is de sneeuwgrens in sommige gebieden zelfs tot onder de 1000 meter gedaald. Op de Balkan en in centraal Italië zakt het kwik deze week ’s nachts tot 16 graden onder de normale gemiddelde temperatuur. Overigens is het ook elders op de planeet extreem koud: de Zuidpool heeft met een gemiddelde temperatuur van -61,1 C. net zijn koudste winter ooit gemeten achter de rug. Op de Russische basis Vostok werd het op 1 oktober zelfs -79,4 C., eveneens een record (voor die periode). Ook in Australië, Zuid Afrika en grote delen van Zuid Amerika is het zeer koud. Zie hier en hier.

Oorlog tegen gas, fabrieken moeten sluiten, prijzen exploderen

Belangrijkste oorzaak dat de energieprijzen nu door het dak gaan is de ideologische oorlog die de Europese klimaatelite al jarenlang tegen aardgas voert, waardoor noodzakelijke investeringen in de infrastructuur en opslag niet zijn gedaan of werden teruggeschroefd. Door de historisch lage gasvoorraden die hierdoor ontstonden zijn de prijzen nu met tientallen tot zelfs honderden procenten geëxplodeerd, gisteren in Groot Brittannië binnen enkele uren nog eens met zo’n 78p extra naar 355p per eenheid, ver boven het vorige record van 120p in 2018.

De aardgasprijzen zijn dit jaar maar liefst 500% gestegen dankzij de (op veel plaatsen historisch) koude winter van 2020-2021, falende ‘duurzame’ energiebronnen (wind, zon) en de al genoemde opzettelijke stapsgewijze afbraak van de stabiele gasinfrastructuur. De torenhoge prijzen dwongen diverse fabrieken er reeds toe om te sluiten of hun productie terug te draaien. Dit zal een grote impact hebben op de consumentenprijzen van veel producten, en zelfs op de beschikbaarheid daarvan. Tal van analisten vrezen dan ook een desastreuze winter met zowel energietekorten als voedseltekorten, met mogelijk grote aantallen slachtoffers als gevolg.

We herhalen dat dit allemaal beslist niet toevallig of ‘onvoorzien’ is, maar by design. De Westerse klimaat-vaccinatie elite heeft deze crisis al jaren nauwgezet voorbereid. Door het schaars en extreem duur maken van ‘fossiel’ genoemde brandstoffen wil men de monstrueuze vrijheid- en welvaart vernietigende klimaat-en energie investeringen (de ‘Green New Deal’) in ‘groen’ rechtvaardigen.

Met deze rechtstreekse aanval op onze energiestabiliteit en bestaanszekerheden wil men bereiken dat zowel burgers als bedrijven zich niet meer kunnen verzetten tegen de ‘neoliberaal’ genoemde, maar in werkelijkheid anarcho-communistische Agenda-2030 van de VN, die mogelijk wordt gemaakt door de ‘Great Reset’ van het World Economic Forum en diens politieke volgers, in Nederland met name door D66 en de VVD.

Worden mensen aanstaande winter, als ze buiten en binnen kapot vriezen (vanuit nog onbevestigde bron hebben wij vernomen dat de aardgasrekening volgend jaar gemiddeld 900 euro hoger zal uitvallen, en dat is vermoedelijk nog zonder de door het VVD66 regime geplande fors hogere energiebelasting) of volledig vast komen te zitten in dikke lagen sneeuw, eindelijk massaal wakker dat het CO2-global warming verhaal een sprookje is?

***

Bronnen hier en hier.

***

Van de redactie

Enige jaren geleden pochte een van de coryfeeën van het KNMI trots dat zij een nieuw woord hadden gemunt: klimaatbestendigheid!

Het ziet er naar uit dat we binnenkort kunnen vaststellen wat dat precies betekent.

***