Onderzoek naar toe- of afwijzen van uitkering slachtoffers chroom 6. ’Studie van Universiteit Utrecht’

Datum:
 • maandag 25 oktober 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  DEN HELDER

  Er is een onderzoek gaande naar de uitkering van een vergoeding aan mensen die te lijden hebben onder het werken met chroom 6. Universiteit Utrecht voert het onafhankelijk onderzoek uit.


  Arie Booy 25-10-2021

  Burgers en militairen die een uitkering krijgen of zij die zijn afgewezen, kunnen aan het onderzoek deelnemen. Het gaat om een vragenlijst die thuis digitaal ingevuld kan worden. Defensie is niet bij de studie betrokken.

  Het Utrechtse onderzoek gaat over regelingen die zijn opgezet voor mensen die hebben gewerkt met het giftige chroom 6. De betrokken onderzoekers van de universiteit willen graag meer weten over ervaringen van (oud-)medewerkers met de uitkeringsregeling van Defensie die een beslissing hebben gekregen op hun aanvraag. Het kan dus gaan om een toe- of afwijzing van aanvraag. Het onderzoek van de universiteit heeft geen invloed op de aanvraag tot een uitkering.

  De vragenlijst kan online worden ingevuld in een beveiligde omgeving, waartoe alleen de onderzoekers van de Universiteit Utrecht toegang hebben. Meer informatie is te vinden op de website: www.uu.nl

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten