NIH erkent financiering van Gain-Of-Function COVID-experimenten, zegt dat EcoHealth rapportageverplichtingen heeft geschonden

Datum:
 • zondag 24 oktober 2021
 • in
 • Categorie:
 •  Een topambtenaar van de NIH heeft woensdag in een brief toegegeven dat het door de VS gefinancierde zogenaamde “gain-of-function” onderzoek in Wuhan, China – en dat de Amerikaanse non-profitorganisatie die het uitvoerde, EcoHealth Alliance – geleid door de controversiële Peter Daszak, “verzuimd heeft te melden” dat ze een chimeer vleermuis coronavirus hadden gecreëerd dat mensen kon infecteren, meldt Zero Hedge.


  23-10-2021


  In een brief gericht aan afgevaardigde James Comer (R-KY), haalt NIH’s hoofdadjunct-directeur Lawrence A. Tabak een “beperkt experiment” aan om te bepalen of “spike-eiwitten van natuurlijk voorkomende vleermuiscoronavirussen die in China circuleren, in staat waren te binden aan de menselijke ACE2-receptor in een muismodel”. Volgens de brief werden gehumaniseerde muizen die geïnfecteerd waren met het gemodificeerde vleermuisvirus “zieker” dan muizen die blootgesteld waren aan een niet-gemodificeerde versie van hetzelfde vleermuiscoronavirus.

  Daszak verzuimde deze bevinding te melden en heeft vijf dagen de tijd gekregen om “alle ongepubliceerde gegevens van de experimenten en het werk dat is uitgevoerd” in het kader van de NIH-beurs in te dienen.

  Rutgers University Board of Governors scheikunde professor Richard H. Ebright somt het op:

  Hoewel Tabak’s brief veel moeite doet om vol te houden dat het werk van EcoHealth geen SARS-CoV-2 kan hebben voortgebracht, stelt het senator Rand Paul (R-KY) absoluut in het gelijk, die Fauci in juli herhaaldelijk een leugenaar noemde omdat hij hem beschuldigde van het financieren van GoF-onderzoek in Wuhan, China.

  Het bewijs dat de VS het GoF-onderzoek financierde, werd wijd opengeblazen dankzij materiaal (hier en hier) dat werd vrijgegeven via een Freedom of Information Act-rechtszaak van The Intercept tegen de National Institutes of Health, waaruit bleek dat EcoHealth werd betaald om chimere Covid op basis van SARS te maken waarvan zij bevestigden dat het menselijke cellen kon infecteren.

  Hoewel in gepubliceerde studies al naar bewijzen voor dit onderzoek is verwezen, biedt de FOIA-vrijgave een belangrijk puzzelstukje dat nieuw licht werpt op wat er aan de hand was.

  “Dit is een routekaart naar het risicovolle onderzoek dat tot de huidige pandemie had kunnen leiden,” zei Gary Ruskin, uitvoerend directeur van U.S. Right To Know, een groep die onderzoek heeft gedaan naar de oorsprong van Covid-19 (via The Intercept).

  We hebben in september ook geleerd dat Daszak 18 maanden voor de pandemie een subsidie heeft aangevraagd om verbeterde coronavirussen in de lucht in het wild los te laten in een poging om ze in te enten tegen ziekten die anders naar mensen hadden kunnen overspringen, volgens The Telegraph, die gelekte subsidievoorstellen uit 2018 citeert.

  Uit nieuwe documenten blijkt dat slechts 18 maanden voordat de eerste Covid-19-gevallen opdoken, onderzoekers plannen hadden ingediend om huidpenetrerende nanodeeltjes met “nieuwe chimere spike-eiwitten” van vleermuiscoronavirussen vrij te laten in grotvleermuizen in Yunnan, China.

  Zij waren ook van plan chimere virussen te creëren die genetisch verbeterd waren om mensen gemakkelijker te infecteren, en vroegen 14 miljoen dollar aan bij het Defense Advanced Research Projects Agency (Darpa) om het werk te financieren.

  Daszak hoopte genetische manipulatie te gebruiken om “mens-specifieke splitsingsplaatsen” op vleermuis-Covid aan te brengen “waardoor het virus gemakkelijker menselijke cellen zou kunnen binnendringen” – en hij had ook plannen om hoog-risicovolle natuurlijke coronavirusstammen te vermengen met besmettelijker, maar minder dodelijke versies. Tot zijn “vleermuis-team” van onderzoekers behoorden Dr. Shi Zhengli van het Wuhan Institute of Virology, alsmede Amerikaanse onderzoekers van de Universiteit van North Carolina en het US Geological Survey National Wildlife Health Center.  0 reacties :

  Een reactie posten