‘Hugo de Jonge heeft talent voor ophitsen’

Datum:
 • zaterdag 2 oktober 2021
 • in
 • Categorie:
 •  Hugo de Jonge heeft talent voor ophitsen.’ Dat zegt Schrijver en ondernemer Marianne Zwagerman  in haar column van dinsdag 28 september op NBR.nl.


  Zij reageert op een tweet van demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. De betreffende Tweet is een foto van een krantenartikel met een uitgelicht citaat van de Jonge: ‘We zitten nog met maatregelen omdat te veel mensen geen prik willen. Maatregelen waar iedereen klaar mee is.’

  Zwagerman vraagt zich af voor welk probleem deze polariserende uitspraken precies een oplossing zijn. Ze stelt dat de Jonge op zijn zachtst gezegd weinig oog heeft voor wat de samenleving momenteel nodig heeft.


  Twitteraar Peter d R reageert: ‘Om de dag maakt Hugo zo’n selfie na een rondje fietsen of hardlopen. Kan iemand deze man doorgronden? Zou hij ooit twijfelen in waar hij mee bezig is, ooit een fout toegeven? Echt kunnen luisteren naar andersdenkenden, zichzelf misschien overschat. Denkt Neerlands redder te zijn.’

  Ook benoemt Zwagerman in haar column de hypocrisie van Marion Koopmans.
  Koopmans uitte kritiek op de actie van Mona Keijzer (die uitsprak niet meer achter het coronabeleid te staan). Terwijl Koopmans zelf in een interview bij debatcentrum de Balie alles op tafel gooide over meningsverschillen binnen het OMT en, net als Mona Keijzer,  vraagtekens zette bij de eenzijdige invalshoek van het beleid. Bovendien sprak zij uit zelfs te overwegen uit het OMT te stappen na stevige onenigheid met Jaap van Dissel.

  Het interview van Marion Koopmans bij De Balie is hier te zien:

  Op Twitter reageren veel mensen kritisch op het optreden van Marion Koopmans en verheugd op de kritische vragen van interviewers Thomas Bollen en Clairy Polak.

  Annelies de Zeeuw: ‘Opvallend, er is een hele Corona gedragsunit bedoeld om gedragsverandering aan te sturen. Dus die afdeling is er. Die afdeling was namelijk tegen de invoering van de QR pas juist omdat he teen tweedeling veroorzaakt en meer kwaad dan goed zou doen.’

  Jan met de Pet: ‘Een journalist die doorvraagt. Hulde’

  ‘Het kritische interview wordt goed ontvangen. In tegenstelling tot de ophitsende woorden van Hugo de Jonge, en daar kan geen gedragswetenschapper iets aan veranderen’, besluit Zwagerman.

  0 reacties :

  Een reactie posten