Hollands Kroon staat open voor grootschalige opvanglocatie asielzoekers; College heeft nog geen concrete locatie op het oog

Datum:
 • maandag 25 oktober 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  


  HOLLANDS KROON

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft het college van Hollands Kroon gevraagd om een grootschalige opvanglocatie voor asielzoekers in de gemeente mogelijk te maken. Het college wil hier in principe aan meewerken en gaat daarom in gesprek met de opvangorganisatie.


  Richard Zut 25-10-2021


  Op dit moment is er nog geen concrete locatie op het oog. ,,Zodra dit wel zo is informeren wij de omgeving hierover’’, meldt de gemeente Hollands Kroon op haar website.

  Het COA is momenteel in heel Nederland op zoek naar extra noodlocaties voor de opvang van asielzoekers. Deze locaties moeten op korte termijn in gebruik worden genomen, voor minimaal een jaar. Het college zoekt met het COA naar een geschikte locatie. Ook maken zij afspraken met de opvangorganisatie over de voorwaarden die nodig zijn om de noodopvang tot stand te brengen.

  Statushouders

  Daarnaast speelt de vraag om extra plekken te realiseren waar statushouders kunnen wonen. Statushouders zijn mensen die als asielzoeker zijn erkend en een verblijfsstatus hebben. Op dit moment zorgt een tekort aan woningen in heel Nederland ervoor dat zij niet vanuit de opvangcentra kunnen doorstromen naar reguliere huurwoningen. Daardoor komen er in de opvangcentra te weinig plekken vrij. ,,Gelukkig is er in Hollands Kroon nog geen achterstand in de taakstelling voor het huisvesten van statushouders’’, aldus het college.

  Noordhollands Dagblad

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Een prima plan om Afrikaanse migranten in HK op te vangen. De nieuwe Data Centers betalen genoeg aan vaste lasten aan de Gemeente(of toch niet?) dus er is geld genoeg om deze over het algemeen jonge mannen met weggegooide paspoorten een gratis huis, inkomen, inboedel en zorgverzekering te geven. De locatie voor de opvang van deze zielepieten voordat hun huis gebouwd is hoeft ook geen probleem te zijn want Meskers woont riant in zijn boerderij met voldoende grond er omheen en bij agrariër Groot zal het niet anders zijn. Daarbij hebben de heren in hun wethouder periode de nodige giften ontvangen dus de begin financiering van de opvang is ook geen probleem, dat nemen Meskers en Groot voor hun rekening en natuurlijk de PvdA burgemeester die niet kan achterblijven vanwege haar idealen. Of ben ik nou te goedgelovig???

  Unknown zei

  Stem PVV!

  Anoniem zei

  Opsporing verzocht. Zegt genoeg.
  Iedereen die dit ontkent is een zombie.

  Ik zeg altijd maar: Wacht maar tot ze je dochter verkrachten of je oma haar bankrekening plunderen.

  Een reactie posten