GGD-medewerker: ‘Gevaccineerden testen vaker positief en hebben ernstigere klachten dan ongevaccineerden’

Datum:
 • zondag 31 oktober 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  82 procent was gevaccineerd


  31 oktober 2021 


  GGD-medewerker: ‘Gevaccineerden testen vaker positief en hebben ernstigere klachten dan ongevaccineerden’

  Sam werkt sinds begin dit jaar als bron- en contactonderzoekmedewerker bij de GGD. Het is haar taak om mensen te bellen die een positieve PCR-test hebben gehad. Ze heeft haar bevindingen gedeeld met Zorgmedewerkers Verenigd, een groep verpleegkundigen en verzorgenden uit vele sectoren van de gezondheidszorg.

  Bron- en contactonderzoek is onderzoek dat gezondheidsdiensten uitvoeren als er een melding binnenkomt dat iemand een besmettelijke infectieziekte heeft, in dit geval corona. In december 2020 bemanden zeker 8500 mensen de telefoon om bron- en contactonderzoek te doen.

  82 procent was gevaccineerd

  “In de loop van de tijd begon het mij steeds meer op te vallen dat ik voornamelijk gevaccineerden aan de telefoon had die positief waren getest,” laat de GGD-medewerker weten.

  “Ik ben toen een tijdje gaan bijhouden of de index (degene die besmet is) die ik moest bellen gevaccineerd of niet gevaccineerd is,” schrijft Sam. “Dit heb ik een tijdje volgehouden met als resultaat: 82 procent van degenen die positief zijn getest die ik moest bellen, was gevaccineerd!”

  “Ook viel mij op dat gevaccineerden ernstigere klachten hebben dan ongevaccineerden, tenzij de ongevaccineerden een onderliggende ziekte hebben,” vervolgt ze. “Vaak hebben ongevaccineerden een paar dagen symptomen, maar niet heel erge, en bij gevaccineerden duurde het langer voordat de symptomen over waren (die vaak ook erger waren).”

  Zelfs ietsje erger

  De GGD-medewerker zegt nu te zijn gestopt met bijhouden, maar ‘zoals het er nu naar uitziet, is het hetzelfde gebleven of zelfs ietsje erger geworden’.

  [Zorgmedewerkers Verenigd]







  0 reacties :

  Een reactie posten