Franse minister van Economische Zaken en meerdere EU-ministers eisen: Europa heeft kernenergie nodig

Datum:
 • maandag 11 oktober 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Atoomenergie is de oplossing voor energiecrisis en CO²-akkoord  11-10-2021


  Franse minister van Economische Zaken en meerdere EU-ministers eisen: Europa heeft kernenergie nodig


  (Vertaling: E.J. Bron)


  CO²-klimaatpolitiek en energiecrisis: de enige oplossing om uit dit dilemma te geraken, ziet de Franse minister van Economische Zaken, Bruno Le Mair, in de Europese productie van kernenergie. Maar in Duitsland dienen weldra de kernreactoren uitgeschakeld te worden.

  Met de energietransitie heeft Duitsland zich in zijn eigen vlees gesneden. Terwijl enerzijds de internationale druk toeneemt om zich aan de CO²-doelen te houden en in te zetten op de elektrificatie van het verkeer, en anderzijds de prijzen voor kolen, aardgas en olie de pan uitrijzen en bijna alle industrielanden zuchten onder de huidige energiecrisis, zullen in Duitsland weldra meerdere kerncentrales uitgeschakeld worden. Terwijl voor alle deskundigen duidelijk is: met windkracht en zonne-energie is een vestigingsplaats van industrie zoals Duitsland niet in leven te houden.

  De Franse minister van Economische Zaken, Bruno Le Maire, is ervan overtuigd dat de enige uitweg uit deze crisis en dit dilemma de bevordering van de atoomenergie is (zie bericht in de “Welt”). Daarom roept hij op tot de uitbreiding van deze “goedkope en stabiele energiebron”. Andere EU-ministers hebben zich bij zijn inschatting aangesloten en ondersteunen zijn oproep.

  Bron:
  freiewelt.net

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten