Duitse artsen trekken vaccinatiedoelstelling RKI in twijfel en eisen intrekking Coronamaatregelen

Datum:
 • maandag 25 oktober 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Volgens een krantenbericht staan Duitse volksgezondheidsfunctionarissen duidelijk kritisch tegenover het huidige Coronabeleid.


  22-10-2021


  Volgens het verslag maken zij er bezwaar tegen dat onrealistische vaccinatiequota worden opgelegd. Tegelijkertijd eisen zij een terugkeer naar de normaliteit – en een herwaardering van de gevolgen van de pandemie, meldt RT.de.

  Medische ambtenaren bekritiseren het Coronabeleid en noemen de doelstelling van het zogenaamde vaccinatiequotum van ten minste 80% dat door het Robert Koch Instituut is uitgevaardigd “illusoir”. Dit meldde het dagblad Die Welt donderdag in zijn online-editie. Volgens het document gaan er stemmen op om de tracering van contacten van mensen die positief getest zijn op Sars-Cov-2 te verminderen en in plaats daarvan de gevolgen van de pandemie onder kinderen aan te pakken.

  Welt online citeert het hoofd van de gezondheidsdienst Berlijn-Neukölln, Nicolai Savaskan, die zegt dat het “onwaarschijnlijk” is dat meer mensen zich zullen laten vaccineren. Vaccinatie kon niet meer worden uitgebreid nadat alle mogelijke overeenkomstige aanbiedingen waren gedaan.

  Volgens de krant zijn ook ambtenaren van volksgezondheid in andere delen van Duitsland van mening dat de huidige officiële “vaccinatiegraad” van 66 procent nauwelijks kan worden verhoogd. De RKI-vaccinatiedoelstelling wordt dus “illusoir”, aldus Savaskan. Hij eist een exit-plan van politici – “en een verandering van strategie bij het traceren van contacten door de gezondheidsdiensten”.

  Terug naar de eigenlijke taken

  Volgens de arts uit Neukölln is een percentage van 70 procent voldoende, aangezien de werkelijke immuniteit bij de bevolking “aanzienlijk hoger” ligt. De basis, zo zei hij, wordt gevormd door de tot nu toe toegediende vaccinaties en het aantal mensen dat de ziekte COVID-19 heeft overleefd. “We zijn dicht bij een immuniteit van 80 procent, waardoor we alleen contactopsporing kunnen doen in kwetsbare groepen en in medische faciliteiten zoals verpleeghuizen en klinieken”, aldus de arts, volgens Welt online.

  De ziekte COVID-19, die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt veroorzaakt door het virus Sars-Cov-2, wordt momenteel ,,een besmettelijke ziekte die door de samenleving onder controle kan worden gehouden”, mede dankzij betere therapieën. Verplichte maskers en afstandsregels zouden dan ook kunnen vervallen.” Volgens de krant steunt Ute Teichert, federaal voorzitster van de vereniging van artsen van de openbare gezondheidsdienst, haar Berlijnse collega.

  Teichert is er dan ook voorstander van om bij een positief testresultaat alleen de contacten van niet-gevaccineerden op te sporen.

  Dit zou de werklast van de overbelaste gezondheidsautoriteiten verlichten. Later zou dit kunnen worden teruggebracht tot kwetsbare groepen en uitbraakclusters.

  De bureaus moeten zich eindelijk weer kunnen bezighouden met hun eigenlijke taken, “die anderhalf jaar braak hebben gelegen”, aldus Teichert, volgens Welt online. Daartoe behoren de ziekenhuishygiëne, d.w.z. de controle van de medische voorzieningen, de controle van het drinkwater, alsmede de pediatrische en jeugdgeneeskundige dienst.

  “Dramatische schade voor kinderen en jongeren”.

  De krant citeert ook Frank Renken, hoofd van de volksgezondheidsdienst in Dortmund, die het net zo ziet:

  We moeten zover zien te komen dat niet langer de staat de bevolking beschermt via de gezondheidsdiensten, maar dat ieder die verantwoordelijkheid weer zelf draagt.

  Hij is voorstander van afschaffing van de maskerplicht en de afstandsregels. De “3G”-regel zou bij openbare evenementen gedurende een overgangsperiode tot het einde van het jaar kunnen worden gehandhaafd.

  De volksgezondheidsfunctionaris van Dortmund benadrukt tegenover de krant dat als gevolg van de Corona-crisis “bij veel kinderen en jongeren dramatische schade is aangericht”. Hij noemt vooral de gevolgen van de beperkingen waartoe de politiek heeft besloten, zoals gesloten scholen en contactverboden. Als het Corona-exceptionisme voorbij is, moeten de gevolgen worden aangepakt.

  “Volledige opening zoals in Denemarken en Groot-Brittannië”

  Welt online citeerde andere volksgezondheidsfunctionarissen die soortgelijke verklaringen aflegden. Christian Stiehler, hoofd van de afdeling volksgezondheid in het district Saalfeld-Rudolstadt in Thüringen, zei bijvoorbeeld:

  De mensen hebben genoeg van het “business as usual”-beleid, we hebben nu een duidelijk exit-scenario nodig”.

  Hij stelt “een volledige openstelling” voor, “naar het voorbeeld van Denemarken en Groot-Brittannië”.

  Volgens de krant wijst Savaskan, een ambtenaar op het gebied van de volksgezondheid in Berlijn, erop dat de politici op veel plaatsen de bureaus voor volksgezondheid niet steunen wanneer zij terugkeren naar hun eigenlijke taken. Dit komt onder meer tot uiting in de netwerkdigitalisering van de kantoren. Deze heeft een impuls gekregen vanwege de pandemie, maar wordt niet verder gefinancierd door het staatsbeleid.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen
  0 reacties :

  Een reactie posten