Arts in open brief aan Diederik Gommers: “Waar ben je in hemelsnaam mee bezig?”

Datum:
 • zaterdag 23 oktober 2021
 • in
 • Categorie:
 •   In die brief reageert hij op uitspraken van Gommers bij Op1.


  Arts in open brief aan Diederik Gommers: “Waar ben je in hemelsnaam mee bezig?”

  De open brief van huisarts Felix van der Wissel aan Diederik Gommers wordt massaal gedeeld op social-media. In die brief reageert hij op uitspraken van Gommers bij Op1. Daar stelde Gommers dat óf de coronamaatregelen opnieuw moeten worden ingevoerd, of óf er een vaccinatieplicht moet komen. “Waar ben je in hemelsnaam mee bezig?”, zo opent Van der Wissel zijn brief.

  “Hoe kan jij als arts oproepen om ongevaccineerden harder aan te pakken en daardoor de tweedeling in de maatschappij verder aan te wakkeren? Hoe kun jij je voor dit karretje van Hugo blijven laten spannen? Ik neem werkelijk aan dat je dit niet meent!?” Gaat hij verder.

  “Hiermee raakt Van der Wissel een gevoelige snaar die al bij velen in de maatschappij wordt gevoeld. Veel mensen spreken over de tweedeling die langzaam lijkt te ontstaan en Gommers houdt zich hier door zijn uitspraken niet afzijdig van.”

  “Want immers wij zijn artsen en wij maken geen onderscheid wie wij helpen of je nu 2 pakjes per dag gerookt hebt en longkanker krijgt of dat je motor rijdt en in de poeier binnen komt, we helpen!”

  “Door nu de bal te spelen op de ongevaccineerden, als dokter, is spelen met vuur.”

  “Ik voorspel je dat over een maand de IC’s vol liggen met gevaccineerden omdat het vaccin minder werkzaam zal zijn en de Coranapas vrij spel geeft aan geïnfecteerde gevaccineerden.”

  “Gaan we dan de rokende of motorrijdende, de drinkende gevaccineerden niet meer toe laten? Doe jij dan ook een oproep aan de politiek om al deze mensen die door hun desastreuse lifestyle op de IC liggen (immers 10% heeft geen onderliggend Lijden) strenger aan te pakken?”

  “Of ga je nu eens voor je personeel staan en ga je Hugo echt eens de waarheid zeggen dat het overheidsbeleid de afgelopen jaren de echte oorzaak is dat er 27.000 verpleegkundigen de zorg hebben verlaten het afgelopen jaar en dat er daardoor een IC bedden tekort is? In plaats daarvan wijs jij liever een zondebok aan in de vorm van ongevaccineerden?”

  “De mensen die kwetsbaar zijn, de ouderen, zijn praktisch allemaal gevaccineerd. Op de 17 miljoen mensen 1200 IC bedden hebben, is vragen om problemen.”

  “Ongenuanceerde uitspraken door álle ongevaccineerden over één kam te scheren, is zeer schadelijk en past niet bij iemand met jouw functie! Vaccineren horen wij als artsen te adviseren bij mensen waarbij het medicijn niet erger is dan de kwaal en het medicijn significant beter is dan niets doen, ter voorkoming van ernstig ziek zijn of overlijden.”

  Cafe Weltschmerz

  0 reacties :

  Een reactie posten