Amnesty International beklaagt censuur, pesten en criminaliseren van critici van corona-maatregelen

Datum:
 • donderdag 21 oktober 2021
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  Dat zal de corona-regimes inclusief aangesloten mainstream pers onvoorbereid getroffen hebben:...
  Amnesty International beklaagt censuur, pesten en criminaliseren van critici van corona-maatregelen

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Dat zal de corona-regimes inclusief aangesloten mainstream pers onvoorbereid getroffen hebben: de door linkse politieke kringen hoog vereerde mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft in een actueel bericht duidelijk gemaakt dat de enorme wereldwijde beperking van de vrijheid van meningsuiting een oorzakelijk verband met de corona-maatregelen zou hebben. Er zou een “klimaat van de angst ontstaan”, aldus de organisatie.

  “Door de corona-pandemie hebben repressieve regeringen nu nog een voorwendsel gevonden om hun aanval op de burgersamenleving voort te zetten en de vrijheid van meningsuiting verder te beperken”, wordt in het afgelopen dinsdag gepubliceerde Amnesty-bericht de Azië-deskundige Theresa Bergmann geciteerd.

  In het kader van de Covid-19-pandemie zouden regeringen – het bericht concentreert zich hier sterk op China – onafhankelijke berichtgeving verboden en mensen aangevallen hebben die de reactie van hun regering op de uitbreiding van het corona-virus bekritiseerden of vragen stelden bij hun maatregelen, staat er verder in het bericht.

  Politiek correct kan echter ook Amnesty het niet laten en heeft plichtbewust kritiek op zogenaamd “Fake News” over Covid-19, dat in de sociale media verbreid zou worden en het voor de mensen steeds moeilijker zou maken een gefundeerde mening te vormen: “Staten en bedrijvers van sociale media zouden ervoor moeten zorgen dat het publiek ongehinderd toegang tot nauwkeurige op evidentie gebaseerde en actuele informatie heeft.”

  Amnesty International roept alle landen op om de pandemie niet langer als voorwendsel te gebruiken om onafhankelijke berichtgeving te onderdrukken. De schendingen van het recht op vrije meningsuiting moeten beëindigd worden en het publiek moet geloofwaardige, betrouwbare en toegankelijke informatie ter beschikking staan.

  Het blijft spannend hoe de corona-horige mainstream inclusief de corona-regimes op de berisping van de tot nu toe hoog vereerde NGO reageren.

  Bron:
  journalistenwatch.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten