Rocklegende Eric Clapton komt met protestlied tegen verplichte vaccinatie: ‘Dit moet stoppen’

Datum:
 • woensdag 1 september 2021
 • in
 • Categorie:
 •  Rockicoon Eric Clapton heeft een nieuwe single uitgebracht waarmee hij de aanval inzet op verplichte coronavaccinaties. Het nummer heet ‘This Has Gotta Stop’.


  29 augustus 2021


  Clapton is een uitgesproken criticus van lockdowns en verplicht vaccineren. In juni zei hij in een interview dat de coronaprik bijna een einde maakte aan zijn muziekcarrière.

  Nadat hij de tweede AstraZeneca-prik had genomen, raakten zijn handen tijdelijk verlamd. In het nummer beschrijft Clapton zijn beangstigende ervaring: “Ik kan mijn handen niet bewegen, het zweet breekt me uit. Ik wil huilen, ik kan er niet meer tegen.”

  Ik heb genoeg van deze onzin

  Het refrein gaat als volgt: “Dit moet stoppen. Genoeg is genoeg. Ik heb genoeg van deze onzin.” In de video zijn mensen te zien die in marionetten veranderen en naar hun telefoon staren, terwijl anderen borden omhoog houden met teksten als ‘Vrijheid’ en ‘Genoeg is genoeg’.

  Een maand geleden kondigde Clapton aan dat hij weigert in Engeland op te treden als er in zalen alleen nog maar publiek mag komen dat gevaccineerd is.

  Eerder maakte hij samen met de Noord-Ierse zanger Van Morrison een protestlied tegen lockdowns.

  In eigen land bracht Stef Bos het protestnummer ‘Iemand moet het doen’ uit:
  0 reacties :

  Een reactie posten