Overgrote meerderheid Tweede Kamer stemt vóór discriminatie op basis van medische gegevens

Datum:
 • maandag 13 september 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • De kogel is door de kerk. Een overgrote meerderheid van de zetels in de Tweede Kamer heeft tégen een motie gestemd die wil voorkomen dat mensen gediscrimineerd kunnen worden op basis van hun medische gegevens. Met andere woorden, de Tweede Kamer is vóór zulke discriminatie. Want de volksgezondheid.


  Michael van der Galien 9 juli 2021

  Nog niet zo heel lang geleden geloofden Nederlanders in principes als “vrijheid” en “gelijkheid voor de wet.” We waren verenigd in onze afschuw van alle vormen van discriminatie.

  Helaas, die tijd is niet meer. Want gisteren introduceerde Forum voor Democratie-Kamerlid Gideon van Meijeren een motie “over geen discriminatie op grond van medische persoonskenmerken.” Met andere woorden, de motie was erop gericht om te voorkomen dat mensen straks gedwongen kunnen worden openheid van zaken te geven over hun vaccinatiestatus als ze ergens naartoe willen… en dat ze vervolgens de toegang geweigerd kan worden als die status “negatief” is.

  Het goede nieuws? Er waren zeven partijen die voor de motie, en dus tegen discriminatie op basis van medische gegevens stemden. Het slechte nieuws? Dat zijn allemaal de kleinere partijen. Alle trots leden van het partijkartel stemden tégen de motie, want zij willen juist wél discrimineren.

  SP, FVD, JA21, Groep Van Haga, Partij voor de Dieren, BBB en de SGP stemden voor de motie. Álle andere partijen waren tegen. Zij willen dat dit onderscheid dus wel gemaakt moet kunnen worden. Dan gaat het dus niet alleen om regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, maar ook om aspirant-coalitiepartijen PvdA en GroenLinks, en Volt, DENK, BIJ1, en ja, ook de PVV.

  In de praktijk betekent dit natuurlijk dat we wel degelijk een samenleving krijgen waarin dit onderscheid, op basis van je vaccinatiestatus, gemaakt gaat worden. En dat is toch wat gek. Want volgens het idee van vaccinaties zijn die in de eerste plaats bedoeld om jezelf te beschermen. Dat een ander niet gevaccineerd is eerst en vooral een probleem voor die persoon zelf… hoewel er mogelijk iets gezegd kan worden over het ontstaan van nieuwe variaties die eerst losgaan onder niet-gevaccineerden. Dat klopt. Maar dan nog – dan nog moet die variatie wel eerst ontstaan en rondgaan.

  Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

  We zijn veel te ver gegaan. Het coronavirus is een misselijk rotvirus. Laat daar geen misverstand over bestaan. Wij hebben zelf geliefden eraan verloren. Maar het is volstrekt belachelijk én onacceptabel dat we onze samenleving op zo’n fundamentele manier hervormen – discriminatie incluis – uit ángst… om nog maar te zwijgen over het feit dat mensen op deze manier wel heel erg gemanipuleerd worden om zich te laten vaccineren terwijl ze dat misschien helemaal niet willen. En ja, dat komt van iemand die wél gevaccineerd is.

  Het is tijd om de enige juiste keuze te maken; een keuze die we vorig jaar al meteen hadden moeten maken. Eerst vrijheid, dan pas de rest.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten