Na 561 dagen schrapt Noorwegen laatste coronamaatregelen

Datum:
 • maandag 27 september 2021
 • in
 • Categorie:
 •  Vanaf zaterdag klokslag 16.00 uur kunnen de Noren opnieuw de draad van hun oude leven oppikken. Op dat tijdstip worden quasi alle resterende coronamaatregelen geschrapt, zo maakt aftredend premier Erna Solberg vrijdag bekend. Enkel de verplichting om in isolatie te gaan bij een positieve coronatest, blijft nog overeind.


  Ezra Terryn  Bron: Belga


  Zaterdag gaan onder meer de afstandsregels en de beperkingen op de capaciteit van de horeca, evenementen en bijeenkomsten op de schop. Ook de strenge inreismaatregelen gaan gradueel overboord. “Nu is de tijd gekomen om terug te keren naar het normale leven”, verklaarde premier Solberg na 561 dagen met coronamaatregelen.

  In het Scandinavische land gaan de coronacijfers de goede kant op. Bovendien is volgens het Noorse gezondheidsinstituut FHI 84 procent van alle volwassen Noren volledig ingeĆ«nt. Toch is de pandemie nog niet voorbij, waarschuwde de Noorse premier. “Het coronavirus zal nog jaren onder ons blijven”, verklaarde ze.

  Premier Solberg sluit dan ook niet uit dat er bij een exponentiƫle verspreiding van een nieuwe variant opnieuw coronamaatregelen genomen zullen worden.

  0 reacties :

  Een reactie posten