Mona Keijzer: we hameren niet het virus kapot, maar wel vele andere zaken die ons altijd lief geweest zijn

Datum:
 • maandag 27 september 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Maatregelen zijn wat haar betreft niet meer nodig.
  Mona Keijzer: we hameren niet het virus kapot, maar wel vele andere zaken die ons altijd lief geweest zijn

  Mensen die mij goed kennen of waar ik mee heb samengewerkt, weten dat ik al geruime tijd grote twijfels heb bij het logische karakter, de effectiviteit en proportionaliteit van de maatregelen ter bestrijding van Covid-19, schrijft Mona Keijzer, die afgelopen weekend door Rutte werd ontslagen als staatssecretaris, in een verklaring op social media.

  “Met de besluitvorming van afgelopen augustus en september is voor mij de grens qua logica en uitlegbaarheid bereikt. Daarbovenop kan ik het coronabeleid niet meer rijmen met mijn politieke inspiratiebronnen en de Grondwet,” vervolgt Keijzer.

  Maatregelen zijn wat haar betreft niet meer nodig. “De meeste mensen die Covid krijgen, hebben geen tot lichte klachten.” Ze vindt bovendien dat vaccineren een vrije keuze moet blijven.

  De ellende als gevolg van de coronamaatregelen is niet te onderschatten

  “Inmiddels keert zowel het beleid als de vraag of iemand wel of niet gevaccineerd of getest is en de (voor de meeste mensen onnodige) angst voor Covid-19 zich tegen ons,” benadrukt Keijzer. “De tegenstellingen in de samenleving groeien met de Covid-bestrijding als een niet te onderschatten voedingsbodem. Voor mij is die prijs te hoog.”

  “De genomen kabinetsmaatregelen in augustus en september leiden tot onlogische situaties die niet meer uit te leggen zijn,” stelt de ontslagen staatssecretaris. “De ellende als gevolg van de coronamaatregelen van de afgelopen 1,5 jaar voor bijvoorbeeld alleenstaanden en jongeren is niet te onderschatten.”

  Ik kan het beleid niet meer rijmen met mijn verstand en mijn geweten

  “Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na zes maanden verloopt) is onnodig en niet proportioneel,” schrijft Keijzer.

  Ze waarschuwt: “De ervaring heeft geleerd dat het nemen van beperkende maatregelen makkelijker is dan deze weer opheffen. Daar hebben we vele voorbeelden van gezien.”

  Op de huidige weg doorgaan, is volgens haar geen optie. “We hameren namelijk niet het virus kapot, maar wel vele andere zaken die ons altijd lief geweest zijn. Ik kan het beleid niet meer rijmen met mijn verstand en mijn geweten,” zegt Keijzer, die haar Kamerzetel opgeeft.
  0 reacties :

  Een reactie posten