Miljoenen afgeschreven windmolenbladen worden als zwaar chemisch afval gedumpt in Afrika

Datum:
 • vrijdag 3 september 2021
 • in
 • Categorie:
 • ‘Duurzame transitie’ = Astronomische kosten en milieuschade, en géén ‘geredde planeet’ – Hoe loopt deze systeemcrisis voor ons af?

  Miljoenen afgeschreven windmolenbladen worden als zwaar chemisch afval gedumpt in Afrika

  ‘Schoon’ en ‘goed voor het klimaat’? Vergeet het maar. Er wordt een gigantische berg zwaar chemisch afval gecreëerd (maar ‘gelukkig’ hebben we daar onze planetaire vuilstortplaats genaamd Afrika voor).

  —————————————————————————————————————————————–


  Afrika is al decennia een testgebied voor experimentele Westerse medicijnen en ‘vaccins’, en wordt daarnaast ook gretig gebruikt om allerlei rommel te dumpen die we hier niet willen hebben. Een van de nieuwe producten die massaal op Afrikaanse afvalbergen zullen belanden zijn miljoenen afgeschreven bladen van windmolens, die al na maximaal 20 jaar versleten zijn (en vaak nog veel eerder). Die bladen bevatten namelijk een dermate giftige cocktail van plastics en zware metalen, dat deze onmogelijk te recyclen zijn. Wat hier dus valselijk voor ‘groen’ en ‘duurzaam’ doorgaat, wordt dus als het zoveelste ernstige en onoplosbare milieuprobleem op de schouders van de Afrikaanse bevolking gelegd.

  Grote stukken land in Afrika worden uitgegraven en volgestort met de bladen van windmolens. Die bevatten een giftige mix van gallium arsenide (= een semimetaal vergelijkbaar met grafeen), het giftige tellurium, kristallijne siliconen, lood, cadmium en andere zware metalen.

  Duizenden bladen van 45 tot 70 meter lengte (met een gewicht van 10 tot 25 ton) worden of gemixt met beton en gebruikt in het fundament van andere windmolens, of simpelweg gedumpt in landfills, oftewel vuilstortplaatsen die met aarde worden overdekt.

  De bladen bevatten onder andere Bisphenol A, dat dermate gevaarlijk is voor de gezondheid dat de EU en Canada het gebruik ervan hebben verboden. In de VS worden de bladen gewoon ergens opgestapeld, omdat niemand weet wat ermee te doen. Recyclen is vanwege de samenstelling en hoge toxiciteit namelijk onmogelijk.

  ‘Onvermijdelijke transitie’

  De ‘onvermijdelijk’ genoemde transitie van goedkope en stabiele fossiele energie naar hoogst onbetrouwbare, inefficiënte en extreem kostbare wind- en zonne energie is sowieso al een nooit te realiseren absurde vorm van irrationeel linksgroenliberaal sektarisch wensdenken (tenzij het juist de bedoeling is om onze samenleving terug te werpen naar de Middeleeuwen).

  Het enige ècht onvermijdelijke van deze transitie is een zeer ernstige milieucrisis doordat miljoenen tonnen afgedankte windmolenbladen moeten worden gedumpt, plus een economie- en maatschappij ontwrichtende energiecrisis in het Westen. Dan hebben het nog maar even niet over ons totaal verziekte landschap dat de ‘energie transitie’ zal veroorzaken.

  Astronomische milieuschade en verwerkingskosten

  Dan hebben we het nog niet eens gehad over de nòg giftigere accu’s van e-auto’s, die eveneens nauwelijks te recyclen zijn – tenzij tegen astronomische kosten (en dan nog slechts gedeeltelijk). Die accu’s komen sowieso enkel tot stand door elders op de wereld tijdens de winning van zeldzame metalen ernstige milieuschade te veroorzaken. De bewering dat e-auto’s ‘schoon’ zijn en ‘goed voor het klimaat’, is dan ook een glasharde leugen. Het exacte tegendeel is juist het geval.

  Het Institute of Energy Research wijst tevens op de hoge verwerkingskosten van afgeschreven , door sommige regeringen als gevaarlijk chemisch afval bestempelde zonnepanelen, waar eveneens cadmium en lood in is verwerkt. Om milieuschade te voorkomen is een zeer gespecialiseerde behandeling nodig om te panelen te verwijderen en te transporteren. Ook dat kost enorm veel geld.

  ‘Windturbinebladen zijn gemaakt van een harde maar flexibele mix van kunsthars en fiberglas, vergelijkbaar met waar ruimteschepen van zijn gemaakt,’ aldus het I.E.R.. ‘Afgeschreven bladen zijn lastig en duur om te transporteren. Ze kunnen tussen de 30 en 100 meter lang zijn, en moeten ter plekke in stukken worden gesneden voordat ze met gespecialiseerde apparatuur naar een landfill worden vervoerd, die mogelijk niet de capaciteit voor de bladen heeft. Landfills die deze capaciteit wel hebben, bezitten mogelijk niet de apparatuur die groot genoeg is om ze in elkaar te persen.’ (1)

  ‘De planeet redden’?

  Kortom: ‘de planeet redden’ met windmolens, zonnepanelen en e-auto’s (die ook nog eens veel meer CO2 genereren dan gewone brandstof auto’s)? ONZIN – dit is het zoveelste schaamteloze bedrog waar de Westerse elite inmiddels notoir voor is. Er is vrijwel geen terrein meer waarop wij niet op monstrueuze wijze worden misleid en voorgelogen. (Zie ook ons artikel van 18-10-2020:  Wetenschapsblad Energies: Duurzame energie heeft verwoestend effect op milieu en klimaat).

  Alles draait enkel om het zoveelste winstgevende model voor grote bedrijven, en een nieuw middel voor politici om de bevolking onder valse voorwendselen steeds hogere energiebelastingen op te leggen – zo gaat de stroomrekening in België opnieuw fors omhoog vanwege duurdere CO2-emissies, wat ongetwijfeld ook in Nederland gaat gebeuren – en de bevolking dermate afhankelijk en arm te maken, dat deze niet meer in verzet kan komen tegen de wereldwijde communistische klimaat-vaccin dictatuur waar wij de komende jaren met behulp van wurgende ‘klimaat lockdowns‘ aan onderworpen zullen worden, en die een einde zal maken aan al onze nog overgebleven vrijheden.

  (Zie ook ons artikel van 12-01-21: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart).

  Hoe loopt deze systeemcrisis voor ons af?

  Overheden die bijna alleen nog maar liegen en bedriegen, en zich doelbewust met allerlei zeer kwalijke en schadelijke maatregelen tegen hun eigen onderdanen keren, zijn historisch HET bewijs van een systeemcrisis, en niet zelden van het einde van een beschaving.

  Behoudens een totale instorting kan zo’n systeemcrisis maar op twee manieren eindigen: òf het huidige systeem, dat enkel een kleine groep politici, globalisten, banken en multinationals bevoordeelt ten koste van het gewone volk, reconstrueert zichzelf met eufemismen zoals ‘Great Reset’ en ‘Vierde Industriële Revolutie’ tot een keiharde totalitaire en antihumane dictatuur; òf het uitgeperste en afgematte volk maakt eindelijk op vreedzame wijze een einde aan hun onbeperkte macht, waarna er een toekomst met echte vrijheid en welvaart voor iedereen gloort. Veel tijd om die hoopvolle toekomst alsnog te realiseren, is er echter niet meer.  Xander


  (1) Principia Scientific
  Afbeelding: WikiMedia Commons, auteur Estormiz , Creative Commons CC0 1.0 Universal Public Domain Dedication.

  4 reacties :

  Anoniem zei

  Zouden de linkse partijen, waartoe zo langzamerhand ook de VVD en het CDA gerekend mogen worden, dit artikel ook gelezen hebben?
  Groen Links zeker niet want die denken alleen maar hoe het communisme weer in te voeren.

  Anoniem zei

  Maar wel de burgers opzadelen komend jaar met een chip in je vuilnisbak.
  EEN CHIP IN JE VUILNISBAK.................... Denk hier maar eens over na.

  En wij pikken dit. Het zogenaamde milieu is een grapje.

  Iedere week, ja, iedere week hebben wij voetbal. Iedere week hebben wij duizenden agenten nodig om dit schorrie morrie van de samenleving onder controle te krijgen. Iedere week! En iedere week hebben de treinen, mensen, voetbalsteden, cafe's en M.E. problemen met de zogenaamde voetbalhooligans.
  En nu is er 1 keer in het jaar de Grand prix van Zandvoort en moet je nu al die milieu gekkies eens horen. Het kan niet, het mag niet,. het is niet verantwoord enz. enz. enz. Nou, die 70.000 duizend mensen heb ik gister niet zien rellen of de boel verzieken.
  Milieu gekkies; ik ben er zo misselijk van.

  Maar, we krijgen binnenkort een chip in de vuilnisbak.

  Koot en Bie zeiden het al 40 jaar geleden; ze komen binnenkort je matras opensnijden.

  Unknown zei

  Wie is bereid om samen met mij via internet een plangroep te vormen waarin het traject wordt uitgewerkt dat nodig is om die vreedzame burgermachtsgreep op te stellen?!Reken maar dat burgers die een voor hen begaanbare weg en methode voor zich zien, die weg wel willen gaan! Waar het aan ontbreekt is een goed plan dat de invloed van het individu op microniveau effectief maakt op nationaal en internationaal niveau

  Anoniem zei

  Als dank voor het begraven van windturbinebladen in Afrika is er wel afgesproken met die landen dat Nederland 1/2 Afrika aan zogenaamde vluchtelingen moet importeren. Het kost ons dus dubbel: geld betalen vanwege de stort van windturbine bladen en een half miljoen per geïmporteerde Afrikaan, dus alleen al dat groene sprookje kost ons tientallen miljarden per jaar.

  Een reactie posten