Coronapiek op Terschelling, de gemeente met de op 1 na hoogste prikgraad van Nederland

Datum:
 • zaterdag 11 september 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  GGD Fryslân heeft er ‘geen eenduidige verklaring voor’.


  11 september 2021 


  Coronapiek op Terschelling, de gemeente met de op 1 na hoogste prikgraad van Nederland

  Opmerkelijk: in geen enkele provincie testen meer inwoners momenteel positief op het coronavirus dan in Friesland. In de provincie is het aantal ‘coronabesmettingen’ in een week tijd met ruim 30 procent gestegen.

  Friesland loopt hiermee uit de pas. GGD Fryslân heeft er ‘geen eenduidige verklaring voor’. Verhoudingsgewijs testen op Terschelling de meeste mensen positief. Ook opmerkelijk: Terschelling heeft na Schiermonnikoog de hoogste vaccinatiegraad van alle Nederlandse gemeenten. Van de 12-plussers op Terschelling is 86 procent ingeënt.

  In de top 10 staan vijf Waddeneilanden

  Nergens anders in Nederland ligt de vaccinatiegraad zo hoog als op de Waddeneilanden. In de top 10 staan vijf Waddeneilanden. In een groot deel van Friesland is de vaccinatiegraad overigens lager dan in de meeste gemeenten in een aantal andere provincies.

  “Het is bekend dat onder gevaccineerden ook verspreiding van het virus kan plaatsvinden,” zei een GGD-arts tegen de Leeuwarder Courant. De arts voegde toe dat de verspreiding ‘wel in mindere mate plaatsvindt’.

  Urk is hekkensluiter

  Ouderen op de Waddeneilanden kregen begin dit jaar al hun vaccinatie, en de rest van de bevolking volgde in juni – eerder dan de rest van Nederland.

  De ranglijst wordt gesloten door Urk, waar slechts 20 procent van de 12-plussers volledig is gevaccineerd en waar amper positieve coronatesten worden gemeld. Deze week gaf het RIVM voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrij.

  [Leeuwarder Courant]  0 reacties :

  Een reactie posten