Als oplossing over datacenter B1 uitblijft, dan is de Raad van State de volgende halte

Datum:
 • maandag 13 september 2021
 • in
 • Categorie: , , ,

 • HOLLANDS KROON - MIDDENMEER

  Het college van B en W van Hollands Kroon stellen de gemeenteraad voor pro forma beroep aan te tekenen tegen een besluit van de provincie, waardoor de bouw van datacenter B1 is geblokkeerd.


   Winnie van Galen 13-9-2021

  Met de beroepsmogelijkheid wil het college de deur open houden in het geval de provincie en de gemeente niet tot een oplossing komen. Flessenhals is de verkeersafwikkeling die gepaard gaat met de bouw van datacenter B1 langs de Cultuurweg in Middenmeer. Om die reden haalde de provincie een maatregel van stal (een zogenoemde reactieve aanwijzing) waarmee een besluit van de gemeenteraad als het ware op slot werd gezet: het omzetten van agrarische grond naar een bedrijfsmatige bestemming. Met dit besluit lag in principe de weg vrij voor de bouw van een nieuw datacenter voor Microsoft.

  Het college heeft aangegeven de ontstane problemen bij voorkeur zonder tussenkomst van de Raad van State te willen oplossen. „Samen zoeken we naar een oplossing voor de verkeerssituatie die de goedkeuring van de provincie kan dragen. Als we het eens worden over die oplossing kan de provincie besluiten tot intrekking van de reactieve aanwijzing. Deze oplossing heeft onze voorkeur en hier spannen wij ons dan ook tot het uiterste voor in”, aldus het college. De gemeenteraad stemt donderdag 16 september over genoemd voorstel.

  Tegenstanders van datacenter B1 vestigen hun hoop op gedeputeerde Cees Loggen. ’De bal ligt nu bij de provincie’


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten