Agema fel: De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zegt dat 90% covidpatiënten ongeprikt is

Datum:
 • donderdag 16 september 2021
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Van elke 10 coronapatiënten in het ziekenhuis zijn er negen niet gevaccineerd, beweren onder andere minister Hugo de Jonge en het RIVM.


   16 september 2021 


  Tweede Kamerlid Fleur Agema (PVV) vroeg woensdag tijdens de technische briefing over het coronavirus of 90 procent van de coronapatiënten op de IC ongevaccineerd is. Op het ogenblik zijn dat er ongeveer 200.

  RIVM-baas Jaap van Dissel antwoordde: “Dat komt aardig in de richting, maar het vaccin werkt niet 100 procent. Dus nu het aantal mensen dat gevaccineerd is toeneemt, verwacht je meer mensen op de IC die gevaccineerd zijn.”

  Stemmingmakerij

  Agema twittert: “Er is dus helemaal niet geturfd hoeveel van de 200 coronapatiënten op de IC volledig gevaccineerd zijn. Het is domweg een schatting. Minister De Jonge doet aan stemmingmakerij als hij zo stellig zegt dat het 90 procent is.”

  Prikstatus afgeschermd

  Het is ook opmerkelijk dat het RIVM de vaccinatiestatus van coronadoden afschermt. Journalist Goos Bies van de Leeuwarder Courant probeerde te achterhalen in hoeverre mensen die de laatste tijd overlijden gevaccineerd waren of niet.

  Over de vaccinatiestatus van de overledenen rept het RIVM niet. “Wij houden het wel bij, maar je kunt het nergens vinden,” zei een woordvoerder. Volgens hem is het RIVM wel bezig met het verwerken van informatie van de vaccinatiestatus van coronadoden, maar of en op welke termijn het hiermee naar buiten komt, kon hij niet zeggen.

  Een derde

  GGD Fryslân liet weten dat er sinds 1 april 40 Friezen zijn gemeld als coronadode. Van hen waren 27 ongevaccineerd, acht volledig gevaccineerd en vijf deels gevaccineerd. Dat zou betekenen dat pakweg een derde van de coronadoden ingeënt was.

  Ziekenhuizen houden het niet bij

  IC-verpleegkundige Jan Severijns verklaarde bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 dat in 15 tot 20 procent van de gevallen genoteerd is of de patiënt gevaccineerd was. “Er wordt door meerdere ziekenhuizen naar buiten gebracht dat er met name patiënten met Covid worden opgenomen die niet gevaccineerd zijn. Maar als je dit niet bijhoudt, lijkt het alsof niemand gevaccineerd is,” zei Severijns.


  1 reacties :

  Verontruste zei

  Het is steeds duidelijker dat leugen en bedrog regeren.

  Een reactie posten