Zwitserse politie: “Beperking van grondrechten is in strijd met het hoogste goed van een democratie”

Datum:
  • vrijdag 13 augustus 2021
  • in
  • Categorie:
  • Politiemensen uit heel Zwitserland hebben een brief geschreven en een website gelanceerd voor de Zwitserse politiebond en het publiek, waarin zij wijzen op wat zij zien als “steeds negatievere ontwikkelingen in de samenleving” als gevolg van de Coronabeperkingen.


    10-8-2021


    In een brief aan de Zwitserse politiebond hebben de politiemensen zich uitgesproken omdat zij niet langer bereid zijn alle Coronamaatregelen zwijgend uit te voeren. Zij hebben ook een website opgezet die “Wij voor u” heet en aan hun zaak is gewijd, meldt RT.de. De politieagenten schrijven:

    “Als het gevaar bestaat dat maatregelen indruisen tegen de belangen van de verantwoordelijke burgers en hun grondrechten onevenredig beknotten, zullen veel politiemensen niet langer bereid zijn ze uit te voeren”.

    Op hun website zeggen ze:

    “Wij zijn een vereniging van politiemensen uit alle kantons van Zwitserland. Bovendien hebben wij ons verbonden tot de democratische rechtsstaat om de grondrechten van eenieder naar eer en geweten te beschermen en te vrijwaren. Wij constateren echter steeds vaker negatieve ontwikkelingen in de samenleving, vooral in het directe contact met de bevolking.

    Wij worden ook getroffen als privé-personen, als vaders en moeders, broers en zusters, zonen en dochters. Wij beschouwen de beperkingen van de grondrechten in deze mate en in de periode tot nu toe als strijdig met de proportionaliteit en met het hoogste goed van een democratie: vrijheid. Meer en meer rijst de vraag wat deze beperkingen rechtvaardigt. Deze vragen moeten worden beantwoord.”

    De politieambtenaren hebben ook geëist dat de Vereniging van Zwitserse Politieambtenaren (VSPB) antwoordt op de open vragen van de Bondsraad en zich duidelijk uitspreekt tegen verplichte vaccinatie van politieambtenaren. De VSPB antwoordde als volgt:

    “De Bondsraad in zijn geheel raadplegen over de opgesomde punten lijkt ons hier te ver gaan en zou ook onze bevoegdheden te buiten gaan”.

    De Zwitserse politiefunctionarissen gingen ook in op de in de Zwitserse grondwet opgesomde grondrechten, die volgens hen sinds het begin van de COVID-19-pandemie onder vuur liggen en tijdelijk of permanent zouden worden beperkt. Deze rechten omvatten:

    • Recht op persoonlijke vrijheid, art. 10, lid 2, BV
    • Recht op lager onderwijs, art. 19 BV
    • Vrijheid van vergadering, art. 22 BV
    • Vrijheid van vereniging, art. 23 BV
    • Economische vrijheid, art. 27 BV
    • Politieke rechten, art. 34 BV
    • Vrijheid van de media, art. 17 BV
    • Bescherming van de persoonlijke levenssfeer, art. 13 BV

    In Duitsland is de politie de afgelopen maanden zwaar onder vuur komen te liggen, met name vanwege haar behandeling van demonstranten die beweren te strijden voor hun grondrechten. De speciale VN-rapporteur inzake foltering Nils Melzer, tot dusver het best bekend voor zijn interventies tegen WikiLeaks-oprichter Julian Assange, vertelde de Berliner Zeitung dat zijn team talrijke meldingen had ontvangen van politiegeweld tegen demonstranten tijdens de demonstratie van 1 augustus in Berlijn. Melzer zei:

    “We zullen nu het materiaal doorzoeken en evalueren. Elk bericht en elke video moet precies geverifieerd worden, en ik zal ook met directe ooggetuigen praten. Maar mijn indruk is dat er in verschillende gevallen reden genoeg is voor een officiële tussenkomst van mijn kant bij de federale regering”.

    Melzer reageerde op een bepaalde video van de demonstratie die veel burgers woedend had gemaakt. Op de video is te zien hoe een vrouw van klein postuur door een Berlijnse politieagent bij de nek wordt gegrepen en bruut op de grond wordt gegooid. Melzer vroeg het publiek om hem meer details te geven over het incident.

    De Berlijnse politie heeft de kritiek van Melzer over hun vermeende gewelddadige optreden bij betogingen tegen het Coronabeleid een week geleden van de hand gewezen. Politiewoordvoerder Thilo Cablitz zei in een verklaring aan dpa:

    “Onmiddellijke dwang is geweld, geweld doet pijn, geweld ziet er gewelddadig uit. Rechtstreekse dwang, ook met al zijn beelden, maakt niettemin deel uit van ons rechtssysteem.”


    Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

    Telegram: t.me/dissidenteen






    0 reacties :

    Een reactie posten