HVC samen met Groen Punt in bestrijding onkruid. ’Er komt geen gif meer aan te pas’

Datum:
 • zaterdag 14 augustus 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  DEN HELDER

  HVC werkt al jaren samen met de onkruidbestrijder Groen Aannemingsbedrijf Punt uit Rotterdam. Nu HVC in Den Helder het contract voor ’onkruid- en veegbeheersing’ heeft verkregen, zullen werknemers van Groen Punt ook in de Nieuwedieper straten gaan verschijnen, meldt de gemeente.


  Arie Booy 14-8-2021


  Het is tweede helft zomer en het onkruid schiet omhoog als kool. Dat levert, meer dan anders, verstoorde reacties van inwoners op. ,,Het is te schandalig voor woorden”, aldus een bewoner van De Schooten afgelopen week in deze krant. ,,Het onkruid staat zestig tot tachtig centimeter hoog.”

  Dat signaal vanuit de burgerij is opgepakt door de raadsfractie van Behoorlijk Bestuur. Naar aanleiding van het feit dat vuilbedrijf HVC voor vier jaar het onkruid mag bestrijden, vraagt Sylvia Hamerslag aan het college: ,,Kunt u ons uitleggen waarom ook een ander bedrijf dan HVC, namelijk Groen Punt BV, aan de slag gaat? Is Groen Punt een onderaannemer van HVC?”

  Antwoord van het college op schriftelijke vragen vergt in Den Helder in de regel enkele weken. Een vraag van deze krant aan de woordvoerder van HVC leverde vrijdagmiddag nog niet direct een reactie op.

  Milieuvriendelijk

  Feit is dat HVC in andere delen van het land, en ook in deze provincie, al jaren samenwerkt met Groen Punt. Het Rotterdamse bedrijf heeft een milieuvriendelijke methode voor onkruidbestrijding ontwikkeld die gebruik maakt van heet water. ,,De Punt-methode is milieuvriendelijk, omdat er geen gif meer aan te pas komt”, stelt de onderneming.

  In Beemster rijdt sinds dit voorjaar namens HVC een tankwagen met heet water rond om het onkruid klaar te maken voor de bestrijding met harde borstels. In Velsen gebeurde dat reeds drie jaar geleden. In Hollands Kroon is de tankwagen sinds vorig jaar actief.

  Behoorlijk Bestuur vraagt aan het college of Groen Punt ook werk verschaft aan Nieuwediepers, zoals de 5 procent norm die afgesproken is met HVC.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten