Hoe overheid en virologen de rol van aerosolen blijven miskennen. Een gesprek met Maurice de Hond

Datum:
 • woensdag 11 augustus 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 • “Er was een omerta rondom aerosolen. Het mocht gewoon niet waar zijn.”  11-8--2021
  Ad Verbrugge in gesprek met zelfstandig onderzoeker, opiniepeiler en ondernemer Maurice de Hond over covid-19, aerosolen en de coronamaatregelen.

  Hoewel hij er een jaar geleden nog werd weggehoond, onderkent nu ook het NRC zijn hypothese, doch zonder daarbij zijn naam te noemen. Maurice de Hond heeft altijd volgehouden dat de rol van aerosolen doorslaggevend is bij de verspreiding van Covid-19. Nu deze stelling niet langer kan worden ontkend, beweren de regering en haar wetenschappers dat er altijd duidelijk is gecommuniceerd over het belang van ventilatie. Een “gotspe,” aldus De Hond: “Om van benadering te veranderen moet men toegeven dat de situatie toch anders is dan gedacht. Maar dat kunnen mensen niet over hun lippen krijgen.” Samen met Ad Verbrugge blikt De Hond terug op het afgelopen jaar. Daarbij toont hij stapsgewijs hoe de kloof tussen goede wetenschap en kabinetsbeleid aanhoudend verwijdde. De anatomie van een mislukking, met Maurice de Hond.

  -- 0:00 intro 0:28 Wat deed het met je om in het NRC te lezen dat aerosolen toch een doorslaggevende rol spelen? 2:15 Hoe ga jij eigenlijk te werk? Hoe kom je aan je informatie? 5:17 Gaf jouw gebrek aan medische expertise je een voordeel in deze? 11:38 Waarom wees de WHO al zo snel een aerosolen verklaring af? 14:42 Waarom konden zelfs natuurkundigen er niet meer tussen komen bij de WHO? 20:46 Hoe komen aerosolen nu precies het lichaam binnen? 25:26 Waarom is men nu zo eenduidig aan een boodschap gaan vasthouden? 43:20 Zijn de media te weinig kritisch geweest gedurende de crisis? 45:38 Wanneer is de WHO overstag gegaan? 50:12 Is de aanpak te chaotisch geweest? 51:11 Zie jij parallellen met de toeslagenaffaire? -- De Nieuwe Wereld TV is een platform dat mensen uit verschillende disciplines bij elkaar brengt om na te denken over grote veranderingen die op komst zijn door een combinatie van snelle technologische ontwikkelingen en globalisering. Het is een initiatief van journalist Paul van Liempt, filosoof Ad Verbrugge en David van Overbeek De Nieuwe Wereld TV wordt gemaakt in samenwerking met Centrum Ethos aan de VU en Filosofische School Nederland. Volg ons! Website: https://www.denieuwewereld.tv​​​​​​​​​​ Twitter: https://twitter.com/De_NieuweWereld​​... Wil je ons steunen? Dat kan hier: https://www.whydonate.nl/donate/denie...


  De Nieuwe Wereld

  0 reacties :

  Een reactie posten