Straks turven hoe vaak de grijze bak aan de weg wordt gezet

Datum:
 • maandag 5 juli 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  


  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA Per jaar gooien inwoners van Hollands Kroon 170 kilo restafval weg.  5-7-2021

  Dit is zeventig kilo meer dan de rijksoverheid wil. Dus gaat de gemeente straks kijken naar hoe vaak iemand de grijze bak aan de weg zet. 

  De gemeenteraad heeft het recycleplan aangenomen. Een onderdeel van dit plan is het recycletarief. Dit houdt in dat als afvalbakken minder vaak worden aangeboden, inwoners minder betalen. Het college komt later met de uiteindelijke uitwerking van dit plan. 

  Nu rekent Hollands Kroon nog een vast tarief aan een-, twee- en meerpersoonshuishoudens. Bedoeling is dat er nieuwe bakken komen met een chip die registreert hoe vaak de bak wordt geleegd. Of die nou halfvol is of vol. Het loont dan om beter te scheiden, is de achterliggende gedachte, zodat de grijze bak minder snel vol is.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Wat hebben we ook een Naziland.

  Anoniem zei

  Ik wil graag iedere keer dat ik glas in de glasbak doe geld hiervoor hebben.
  Ik wil graag dat ik uitbetaald wordt voor het inleveren van het oud papier.
  Ik wil graag geld terug voor het inzamelen van het plastic.

  Nog even dan zit de stasi in je vuilbak.

  En wat als ik NIETS MEER in de bak doe? Krijg ik dan geld terug?

  Kan iemand mij hierover informeren?

  Een reactie posten