Forum voor Democratie gaat mogelijk meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Den Helder

Datum:
 • vrijdag 30 juli 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  DEN HELDER

  Forum voor Democratie peilt of er in Den Helder voldoende belangstelling en potentieel is voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.


  Delano Weltevreden 30-7-2021

  Ondernemer Gerrit Kooij maakte de peiling onlangs wereldkundig met een bericht op Facebook. ,,Ik ben al jaren lid van de partij. Als vrijwilliger ben ik ook coördinator voor Noord-Holland Noord. Het landelijk bureau heeft mij gevraagd of ik in Den Helder wilde peilen of er interesse is om hier mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Dat heb ik dus gedaan in Facebookgroepen waar ik in actief ben. Wie interesse heeft kan lid worden en zijn of haar cv naar de partij sturen. Daar wordt bepaald wat er verder gebeurt.’’

  Sommige mensen hebben vervolgens een geheel eigen draai aan het bericht gegeven. Kooij: ,,Ik werd benaderd met teksten als ’jij als lijsttrekker...’. Ho eens even. Ik ben gewoon vrijwilliger. Er is nog niets concreets. Over eventuele deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen is nog geen besluit genomen en ik ben zeker geen lijsttrekker.’’

  Aanleiding

  Hij heeft er ook geen zicht op hoeveel mensen zich bij het landelijk bureau hebben aangemeld naar aanleiding van zijn oproep. Het landelijk bureau heeft nog niet gereageerd op een verzoek van deze krant om meer informatie.

  De partij van Thierry Baudet groeit in Den Helder in aanhang. Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in maart dit jaar stemden 2732 personen in Den Helder op de partij. Vier jaar eerder waren dat er nog net geen duizend. Alleen VVD, PVV, D66 en CDA trokken, in die volgorde, meer stemmen.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten