De 1e Demokritische Volksbeweging

Datum:
 • woensdag 21 juli 2021
 • in
 • Categorie:
 •  Maar deze partij wil als eerste een ander staatsbestel.
  De 1e Demokritische Volksbeweging

  (Door: Rients Hofstra)

  Vanaf 1 juli dit jaar is Nederland alweer een partij rijker. Maar deze partij wil als eerste een ander staatsbestel. De nieuwe partij heet dan ook niet toevallig De 1e Demokritische Volksbeweging. Deze beweging is gebaseerd op de principes van Het Alternatief Staatsbestel (AS). 

  Een paar wezenlijke veranderingen die de beweging nastreeft, zijn echte democratie met meerdere ingebouwde referenda, vakinhoudelijke partijonafhankelijke toppers als bewindslieden en volledige transparantie. Daardoor wordt onder andere afgerekend met partijpolitieke benoemingen, carrièrepolitici, gedraai met standpunten, vallende kabinetten, maanden durende kiezers bedriegende coalitiebesprekingen, wurgende fractiediscipline en achterkamertjes. 

  Programmatisch staan de kiezers centraal. Via een met DigiD vergelijkbaar systeem kunnen volksvertegenwoordigers diverse malen middels mini-referenda de achterban vragen om een stemadvies. Na het invoeren van het AS-systeem zullen partijen dienstbaar worden i.p.v. dwangmatig leidend. 

  De 1e Demokritische Volksbeweging is niet in te delen in vakjes sociaal of liberaal. De 1e Demokritische Volksbeweging is demokritisch demokraal. Sociaal als het moet, liberaal waar het kan.  De partij staat uiteraard open voor iedere kiezer, maar richt zich m.n. op stemmers die uit onvrede een proteststem uitbrachten, niet stemmers en twijfelende leden van de aloude partijen die willen functioneren binnen het huidige staatsbestel en daarom bereid zijn veel democratische normen en waarden te verkwanselen.

  De website 1dv.nl geeft meer info. Voor tel. uitleg: 06-53222319

  Door:
  Rients Hofstra
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  3 reacties :

  Rients Hofstra zei

  Voor belangstellende partijen/partijtjes: we komen graag e.e.a. toelichten.
  Voorzitter De 1e Demokritische Volksbeweging.

  Christo Cornelissen zei

  Dit is volgens mij nu net waar het Nederlandse volk op zit te wachten en waar men vast behoefte aan heeft.m, een ander en vooral een kritisch tegen geluid Ik heb de kernwaarden gelezen en ik moet zeggen, dit ziet er heel goed uit. Ik ben heel zorgvuldig met mijn aanbevelingen, maar deze oartij beveel ik van harte aan, om er eens kritisch naar te gaan kijken. Ga door met jullie goede werk

  Christo Cornelissen zei

  Dit is volgens mij nu net waar het Nederlandse volk op zit te wachten en waar men vast behoefte aan heeft.m, een ander en vooral een kritisch tegen geluid Ik heb de kernwaarden gelezen en ik moet zeggen, dit ziet er heel goed uit. Ik ben heel zorgvuldig met mijn aanbevelingen, maar deze partij beveel ik van harte aan, om er eens kritisch naar te gaan kijken. Ga door met jullie goede werk

  Een reactie posten