Corona zit het gebruik van deelauto en -fietsen dwars, want we moesten thuis werken en studeren

Datum:
 • woensdag 7 juli 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON -  ANNA PAULOWNA

  Het gebruik van mobipunten neemt stap voor stap toe, maar corona heeft het initiatief het afgelopen jaar flink dwars gezeten. Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon stelt dan ook dat er volgend jaar een beter beeld zal zijn van het daadwerkelijke gebruik.  Op een mobipunt worden diverse vormen van vervoer aangeboden. Het openbaar vervoer is er vaak vlak in de buurt en er staan deelfietsen en deelauto’s. De mobipunten zijn bedoeld om de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden en dorpen in de regio te vergroten.

  Volgens Meskers wordt er meer geïnvesteerd in de vloot, zodat er na de zomer meer auto’s beschikbaar zijn. Ook het aantal mobipunten moet worden uitgebreid. Op de website mobipunt.net staat het streven vermeld: veertig mobipunten aan het einde van dit jaar.

  Enquête

  Uit een enquête over de mobipunten - met 231 deelnemers - blijkt dat een derde serieus geïnteresseerd is om gebruik te maken van de voorziening. De tevredenheid onder de respondenten is hoog. Op een schaal van vijf punten werd gemiddeld een 4,5 gegeven.

  Volgens Meskers zijn de mobipunten in Den Oever en Anna Paulowna populair bij gebruikers. Daarentegen worden in Middenmeer en Wieringerwerf minder fietsen geleend. ,,We verwachten dat het gebruik dit jaar zal stijgen. Vorig jaar werden veel inwoners gedwongen om thuis te werken of te studeren.’’

  De mobipunten zijn aldus Meskers een alternatief voor degenen die individueel reizen verkiezen boven groepsvervoer, maar toch met het openbaar vervoer willen.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten