Viruswaarheid eist rectificatie Algemeen Dagblad

Datum:
 • donderdag 3 juni 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • “Engel kocht geen grond in Spanje op kosten donateurs”


  Rotterdam – 2 juni 2021 – Het Algemeen Dagblad kopte vandaag dat Engel 50.000 euro van Viruswaarheid gebruikte voor de aankoop van een stuk grond in Spanje. “De kop is misleidend en tast de eer en goede naam van Engel aan”, aldus advocaat mr. Jens Maliepaard. De krant ontving een sommatie om binnen 24 uur het bericht te rectificeren.

  Het artikel verscheen nadat de voorzieningenrechter te Amsterdam Viruswaarheid gisteren gelijk gaf en oordeelde dat de ING-Bank de rekening van de actiegroep dient vrij te geven. Andere media namen het bericht over. Indien de krant niet rectificeert volgt een kort geding.

  Lening

  De ophef ontstond nadat Viruswaarheid vorig jaar aan Engel een overbruggingskrediet ter beschikking stelde. Voor de terugbetaling was een borgstelling afgegeven. De ING-Bank wees een lopende leningsaanvraag voor een in 2019 aangekocht stuk grond onverwachts af en beëindigde de bankrelatie. Hierdoor kon Engel zijn betalingsverplichting niet nakomen en dreigde een aanzienlijke schade. Het bedrag werd in december teruggestort nadat hij een andere financier vond.

  NCTV

  Engel vermoedt dat inmenging van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) leidde tot de problemen met de ING. Uit een anoniem door Viruswaarheid ontvangen intern stuk van de Rabobank volgt dat de NCTV  banken instrueert hoe om te gaan met “complotdenkers als Viruswaarheid”.

  Karaktermoord

  Engel beschouwt de publiciteit als een karaktermoord: “Al meer dan een jaar werk ik net als vele anderen onbezoldigd voor de stichting. Wij zijn trots op onze lage organisatiekosten en besteden alles daadwerkelijk aan onze doelstellingen. De jaarstukken zijn openbaar.” Engel overweegt nog een strafrechtelijke aangifte tegen de AD-journalist Sebastiaan Quekel.


  VIRUSWAARHEID

  1 reacties :

  Verontruste zei

  Prachtig toch Willem, maar noem dat soort lui toch geen journalist!
  Het zijn notulisten, die schrijven alleen wat ze opgedragen wordt.

  Een reactie posten