‘Trekt Agriport zelf aan de touwtjes’ Alexander Bügel: “De provincie is om de tuin geleid”

Datum:
 • woensdag 30 juni 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  MIDDENMEER – Voor OHK voorman Alexander Bügel is het klip en klaar, de provincie is om de tuin geleid en vraagt zich ook openlijk af of Agriport niet zelf aan de touwtjes trekt over de besluitvorming over de komst van het nieuwe Microsoft datacenter op het land van melkveehouder Vijverberg.


  30-6-2021

  LADA, GroenLinks en Anders! indieners van de motie van wantrouwen tegen het huidige college in Hollands Kroon kreeg steun van Alexander Bügel.

  Provincie is nu aan zet

  Nu de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft aangenomen is nu de provincie aanzet. Gedeputeerde Cees Loggen (VVD) heeft al meerdere keren geroepen dat als Hollands Kroon het bestemmingsplan aanneemt zal ingrijpen, de tijd zal het leren of Loggen dit gaat waarmaken. Met het aannemen van het bestemmingsplan negeert Hollands Kroon de uitkomst van het provinciaal datacenterstrategie dat later dit jaar naar buiten zal komen.

  Red de Wieringermeer en Data non Grata trekken aan het korstte eind en zien al hun acties op niets uitlopen. Het enige wat nu nog rest is een mogelijke stap naar de Raad van State. Maar ook het LTO laat weten dat er geen milieu effect rapportage is gemaakt, iets dat volgens het LTO wel nodig is om een bestemmingsplan goed gekeurd te krijgen. het LTO zegt: “Vanwege de aanwezigheid van noodstroomvoorzieningen en de aanwezigheid van grote voorraden diesel is dit verplicht.’ Ook de provincie betwist het standpunt van Hollands Kroon dat niet Hollands Kroon maar de provincie hier de vergunningverstrekker is.

  0 reacties :

  Een reactie posten