“Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google...

Datum:
 • dinsdag 15 juni 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Vrijheid van meningsuiting...


  15-6-2021


   “Overheid censureert zelf op Youtube!” blijkt uit gelekte emails van Big Tech gigant Google...  .


  Afgelopen week was de verbazing groot bij de Pieter Kuit van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie toen hij zijn computer opende. Het hele Youtube account was zonder waarschuwingen offline gehaald door Google. Maar de verklaring was nog stuitender;

  “We hebben je account van overheidswege opgeschort”.

  Ja je leest het goed. “Van overheidswege”. Niet het algoritme noch de WHO guidlines maar de Nederlandse overheid bepaald nu wie mag praten en wie moet zwijgen en dat is onacceptabel in een democratische rechtstaat. Onderstaande afbeelding is het screenshot dat Pieter Kuit maakte van de bewuste mail en die we ook in de uitzending tonen.

  dc3f6561-3a4d-4785-a645-d2c9289ce6d6.JPG

  In de studio schoven Pieter en Jade Kuit aan van de BPOC, maar ook 2de kamerlid Wybren van Haga en jurist Jeroen Pols. Alle tafelgasten - inclusief programmamaker Flavio Pasquino - hebben al te maken gehad met censuur en het verwijderen van LinkedIN account en Youtube video’s. Maar ook wetenschappers zoals Professor Bob de Wit - die zelf niet aanwezig kon zijn en een video inzond - is van LinkedIN verwijderd en daarmee is een grens bereikt. De BPOC gaat een bodemprocedure starten, Pols voerde al tientallen zaken maar gaat de komende periode door met een mondkapjes zaak en Van Haga spant samen met BLCKBX een kort geding aan tegen Youtube i.v.m. het verwijderen van diverse video’s inclusief de BLCKBX video op 17 maart. Met name deze video is van groot belang omdat het geen “ medisch misleidende info” betrof - waar Youtube zich veelal op beroept - maar een regelrechte aanval op de democratie door tijdens de verkiezingen een volksvertegenwoordiger de mond te snoeren. Destijds maakten we er onderstaande video over.

  0 reacties :

  Een reactie posten