’Ik begrijp de big picture en uit me, dat geeft rust’

Datum:
 • vrijdag 4 juni 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • PORTRET Wielerfanaat Flavio Pasquino verdient zijn brood tegenwoordig als onheilsprofeet. 

  Henk Runhaar 3-5-2021

  Door de coronacrisis ziet voormalig profwielrenner Flavio Pasquino het licht, of beter gezegd: het duister. Een kleine elite tracht volgens hem de wereld stap voor stap onder controle te krijgen en dat belooft weinig goeds. Een akelige boodschap, die de bevlogen Edammer niettemin een almaar groeiende schare aanhangers oplevert.

   VACCINEREN IS EEN MACHTSMIDDEL, PAS ALS JE BENT GEPRIKT,  KRIJG JE JE VRIJHEDEN TERUG


  EDAM Velen zetten coronasceptische complotdenkers weg als niet serieus te nemen dwaallichten. Dat lot verdient Flavio Pasquino niet, vinden ruim 109.000 mensen die zich hebben geabonneerd op zijn YouTube-kanaal ’BLCKBX’ (spreek uit als: blackbox). Hoe veranderde deze wielerfanaat in een succesvolle onheilsprofeet? 

  Vooropgesteld: Flavio Pasquino is nog steeds een leuke, sportieve vent van 47. Met een Texelse schone als vrouw, de moeder van zijn tweede zoon. Van zijn charme was in de eerste maanden van de coronacrisis weinig over. Thuis werd het zelfs even spannend. Echtgenote Femke liet hem een week op een matras in zijn kantoor slapen, om af te koelen. Videobeelden van de fulminerende Pasquino, gemaakt door zijn vrouw, haalden ’Nieuwsuur’. „Dit gaat om de farmaceutische industrie. Als je dat niet ziet Femmy, dan heb je strónt in je ogen”, ging hij tekeer. 

  De allereerste tv-toespraak van Mark Rutte over de coronacrisis, maart vorig jaar vanuit het Torentje, vindt Pasquino nog wel te pruimen. „Ik heb ooit nog op Rutte gestemd, toen Wilders de grootste dreigde te worden. Vanuit het Torentje kwam Rutte met een zinnig verhaal, onder meer over het opbouwen van groepsimmuniteit. Bij de persconferentie een tijdje later was er ineens die hysterie over het nieuwe normaal en ’de wereld zal nooit meer hetzelfde worden’. Apocalyptisch, vond ik, en zonder hoop. Dat veroorzaakte bij mij kortsluiting. Ik voelde: dit klopt niet.” 

  Kantoormatras 

  Het kantoormatras is niet meer nodig. De grote bokszak hangt buiten bereik in het trappengat van zijn kantoor op een Edams bedrijventerrein. Pasquino was een tijdje flink overspannen, geeft hij toe. „Ik twijfelde ook. In hoeverre moet ik toegeven aan de gedachte dat er een verborgen agenda is? Niet om de populatie uit te moorden of zo, maar om de mensheid te institutionaliseren in een surveillance-staat. Kleurt de QR-code van het vaccinatiepasje rood, dan moet je een nieuw spuitje. Ik dacht: ben ik niet gewoon heel erg in de war?” 

  Nu is het kwartje definitief gevallen. „Ik begrijp de big picture. En ik kan me uiten. Dat geeft me rust.” Zijn drang om mensen te bekeren tot zijn opvattingen weet Pasquino naar eigen zeggen binnen de perken te houden. „Ik merk het meteen als mensen het geen prettig onderwerp vinden, dan heb ik het er ook niet over. Mijn opvattingen hebben geen vriendschappen gekost, of familierelaties.” 

  Eigenhandig toverde hij na de zomer zijn kantoor deels om tot professionele studio. Zijn boodschap brengt Pasquino door middel van interviews met gasten die in zijn straatje passen. Emeritus hoogleraar internationale communicatie Cees Hamelink, coronasceptisch Kamerlid Wybren van Haga, Maurice ’aerosolen’ de Hond en onderzoeksjournalist Daan de Wit schuiven regelmatig aan. 

  Leugen 

  Laatstgenoemde verdiepte zich voor onder meer ’Follow the Money’ in de ’experimentele vaccins en de dubieuze rol van de overheid en industrie’ bij de Mexicaanse griep. De tachtigjarige professor Hamelink kwam in 2014 met het videocollege ’Waarom moet je niet geloven wat in de krant staat?’ en schreef tien jaar daarvoor het boek ’Regeert de leugen?’ over bedrieglijke communicatie in de media. 

  BLCKBX-video’s worden tienduizenden, soms honderdduizenden keren bekeken. Het vraaggesprek met een vrouw die zich vanuit Jeruzalem beklaagt over wat zij ervaart als vaccinatiedwang in Israël, ’ook voor zwangere vrouwen en kleine kinderen’, is met dik 1,6 miljoen views de absolute hit. 

  Pasquino beschouwt zichzelf als ’compleetdenker’. En vooral als ’verborgen agenda’-gelovige. Zie het dan! Op de gemáákt woeste golven van de coronacrisis leidt een kleine, almachtige elite de wereld langzaam maar zeker naar een allerakeligste controlesamenleving. Het is de hoogste tijd dat mensen zich hiervan bewust worden, stelt Pasquino. „Want we gáán de pijn voelen. In de test- en vaccinatiesamenleving raken we onze burgerrechten, onze vrijheid, kwijt. En op den duur ook onze welvaart. De energietransitie wordt de duurste ingreep ever, wie gaat dat betalen?” 

  Zijn vakmanschap als videomaker draagt bij aan het succes van ’BLCKBX’. De donatieteller voor zijn ’onafhankelijke en kritische journalistiek’ staat op ruim honderdzestigduizend euro. Hij kan er dus van leven en van zijn lease-auto (pre-corona) heeft Pasquino nog geen afscheid hoeven nemen. 

  Filmacademie 

  Tot de eerste lockdown verdiende Pasquino zijn brood met videoproducties van sportevenementen. Het vak leert hij aan de filmacademie in Brussel. De zoon van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader groeit op in Limburg. Hij heeft talent voor hard fietsen. Ondanks een lonkende carrière als betaald wielrenner zet hij als hij 23 jaar is een punt achter het rijden. „Ik was heel bang om na mijn proftijd te eindigen als fietsenmaker, zoals ik veel zag gebeuren.” 

  Hij loopt al tegen de veertig als Pasquino, inmiddels Amsterdammer, het wielrennen weer oppakt. Dit keer zet hij door en sleept alsnog een profcontract in de wacht. Hij heeft dan documentaires voor onder meer ’Waskracht’ van de VPRO en over de vuurwerkramp in Enschede (KRO) op zijn naam en werkte achter de schermen bij MTV en de talkshow van Robert Jensen en Jan Paparazzi. Op aandringen van zijn tweede vrouw Femke wordt de hoofdstad vier jaar geleden verruild voor Edam. „Ze wilde terug naar de groenigheid.”

  Iets met veel inzet opbouwen en dan weer op zoek naar wat nieuws, het kenmerkt Flavio Pasquino. „Ik ben een ondernemer”, zegt hij met trots. Toch is wat hij nu doet waarvoor hij op aarde is, denkt hij. „Wel hoop ik dat ’BLCKBX’ heel snel heel erg overbodig is. Ik denk het trouwens niet. Maar stel. Dan ga ik echt niet door met rebelse of boze televisie maken. Zo ben ik niet. Ik ben een positief mens met vertrouwen in het goede in de mens.” 

  Eerst de geheime agenda van de wereldelite exposen. Het World Economic Forum, wereldgezondheidsorganisatie WHO, de VN, volgens Pasquino en zijn geestverwanten spelen ze allemaal onder een hoedje. Met hun ’build back better’ en de pandemie als ’narrow window of opportunity to reset our world’. Om de wereld wakker te schudden, zet Pasquino nog een tandje bij. „We beginnen ook een journaal, in eerste instantie drie keer per week. Om duiding te geven aan de globalistische agenda.” Inderdaad ’we’, want Pasquino kan op steeds meer vrijwilligers een beroep doen.

  Informatieoorlog 

  Demonstreren, actievoeren of nog heftiger: ’jagen’ op virologen, politiemensen, journalisten en politici, het heeft volgens Pasquino geen enkele zin. „We zitten in een informátieoorlog. Dit soort acties zorgen er alleen maar voor dat weldenkende coronasceptici in een hoek worden gedrukt.” 

  Mensen die in actie komen, veroordeelt hij overigens niet. Dat geldt ook voor de ontspoorde Belgische militair die het gemunt zou hebben op bekende viroloog Marc van Ranst. Een held is deze Jürgen Conings evenmin, meent Pasquino. „Hahaha, nee. Wel vraag ik me af wat hier gaande is. Zoveel strijdkrachten achter ’Rambo’ aan, dat lijkt me toch wat karikaturaal. Ik zie eerder een toneelstukje dan een serieus probleem, maar dat kan ik niet bewijzen natuurlijk.” 

  Met YouTube ligt de Edammer al maanden in de clinch. Het platform verwijderde een interview met Kamerlid Wybren van Haga, op ’BLCKBX’ gepubliceerd op de dag van de parlementsverkiezingen. Officieel vanwege medische misleiding. Volgens Pasquino gaat het om ordinaire censuur door het Nederlandse kantoor van YouTube, dat korte lijntjes zou hebben met de overheid. „Dit was geen algoritme.” In een kort geding eist hij ’binnenkort’ dat de video wordt teruggeplaatst. „Ook wil ik een precedent scheppen, om de macht van big tech in te perken. De vrijheid van meningsuiting wordt gekild, het wetenschappelijke debat besmeurd.” 

  Breken met YouTube was aanvankelijk het plan, maar Pasquino kan niet zonder het uithangbord, denkt hij. „Bezoekers worden naar mijn website verwezen. De site krijgen ze niet zo makkelijk uit de lucht, ik heb hulp gekregen van ethical hackers.” 

  Nog even doemdenken. Pasquino voorziet een tweedeling in de samenleving: gevaccineerden en weigeraars. „Die laatste groep, volgens mij zal de helft van de Nederlanders een coronaprik weigeren, wordt dan geïsoleerd en buitengesloten als kwaadwillend en gevaarlijk.” Vaccineren tegen corona is een machtsmiddel, stelt hij. „Je krijgt je vrijheden pas terug als je je laat vaccineren. Het is de omgekeerde bewijslast: je moet laten zien dat je het virus níet hebt. En dan volgt de update-cultuur. Er zal telkens een nieuwe prik nodig zijn voor weer een virusvariant.” 

  Er komt sowieso weer een lockdown, voorspelt Pasquino. Hij zet er een fles goede wijn op. „Die lockdown komt als het nieuwe griepseizoen zich aandient. De prikweigeraars krijgen dan de schuld, let maar op.” 

  Hoe het dan wel moet? In elk geval ánders, meent Pasquino. „Organisch. Vanuit de eigen kracht van mensen, die zélf ontdekken hoe verder.” Ondanks zijn groeiende schare volgers en grote woorden stelt de Edammer zich op dit punt bescheiden op. „In m’n eentje ga ik die olietanker niet keren, het gaat echt om collectief bewustzijn.” 

  Een great reset is op zich niet zo’n slecht idee, vindt hij. „Het moet écht om de gezondheid draaien. Dus niet angstig binnen zitten en wachten op de volgende spuit. Nee: meer sporten, gezonder eten.’’ 

  _____________________________

  Flavio in het kort 

  Geboren: 24 juni 1973 in Geleen, 
  zoon van Nederlandse moeder en 
  Italiaanse vader 

  Woonplaats: Edam 

  Echtgenoot: van Femke de Harde 

  Vader: van twee zoons, Rocco (18) 
  en Pelle (7) 

  Loopbaan: documentairemaker, 
  videoproducent en profwielrenner
  (Metec, 2012) 

  Website: blckbx.tv

  ____________________________


  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten