Hulpdiensten massaal naar Agriport in Middenmeer om salpeterzuur lekkage [update]

Datum:
 • maandag 14 juni 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  


  HOLLANDS KROON - MIDDENMEER

  Hulpdiensten zijn grootschalig uitgerukt om lekkage van salpeterzuur in een kassencomplex op het Agriport in Middenmeer. Er is opgeschaald naar GRIP 1, het laagste rampenniveau.


  14-6-2021


  Een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord meldt dat er bij het overpompen van het salpeterzuur naar een vat iets mis is gegaan. Zo’n 800 liter vloeistof stroomde over de vloer in het pand. De dampen die daarbij vrijkwamen vormden een gevaar voor de aanwezigen. Hierop is het hele gebouw ontruimd. Het is nog onbekend hoeveel mensen dit betreft.

  Ambulances en brandweerwagens kwamen ter plaatse. De brandweer riep omstanders op om hulpdiensten genoeg ruimte te geven. De woordvoerder laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen, ,,maar er was een aantal ambulances preventief aanwezig’’. De gelekte vloeistof vormde geen gevaar voor de omgeving.

  De omgeving werd afgezet met linten. Rond 09:15 meldde de brandweer dat de lekkage is gestopt en de opruimwerkzaamheden zijn begonnen. Het salpeterzuur wordt nu ingedamd, verdund en daarna opgeruimd.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten