Grote Duitse studie: lockdown ‘had geen effect’ op coronapandemie

Datum:
 • vrijdag 4 juni 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  Zeven keer meer levensjaren verloren dan gewonnen
  Grote Duitse studie: lockdown ‘had geen effect’ op coronapandemie

  Een grote Duitse studie laat zien dat lockdowns geen effect hebben gehad op het terugdringen van het aantal coronabesmettingen. Ja, dat lees je goed. Statistici van de Universiteit van München hebben ‘geen direct verband’ gevonden tussen de Duitse lockdown en dalende besmettingscijfers in het land, schrijft de Britse Telegraph.

  Op de momenten dat Duitsland lockdowns instelde – in november, december en april – daalden de besmettingscijfers al. Het R-getal, dat aangeeft hoeveel andere mensen een geïnfecteerd persoon gemiddeld besmet, lag al onder de 1 voordat de lockdowns ingingen.

  Bij lange na niet de enige studie

  Afgelopen jaar bleek al uit een gelekte studie van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken dat de lockdown mogelijk meer mensen zou doden dan het coronavirus.

  Dit is overigens bij lange na niet de enige studie waaruit blijkt dat lockdowns volkomen nutteloos zijn en niet werken. In januari kwamen onderzoekers van Stanford tot soortgelijke conclusies. In maart noemde Stanford-professor Jay Bhattacharya coronalockdowns met het oog op de volksgezondheid de ‘grootste fout uit de afgelopen 100 jaar’.

  Zeven keer meer levensjaren verloren dan gewonnen

  Eerder dit jaar concludeerden wetenschappers van Duke, Harvard en Johns Hopkins dat de lockdowns de komende twee decennia kunnen leiden tot een miljoen meer sterfgevallen dan verwacht. Uit ander onderzoek is gebleken dat de lockdowns op zijn minst zeven keer meer levensjaren zullen verwoesten dan sparen.


   


   

  0 reacties :

  Een reactie posten