Zorgmedewerkers spreken zich uit – Erik van de Horst

Datum:
  • zaterdag 1 mei 2021
  • in
  • Categorie: ,
  •  “Alle aandacht gaat naar corona”



    Zorgmedewerkers spreken zich uit – Erik van de Horst


    “Alle aandacht gaat naar corona”

    Veel zorgmedewerkers zijn bezorgd over de nevenschade die de coronamaatregelen met zich meebrengen. Een aantal van hen heeft zich verenigd in een werkgroep: Zorgmedewerkers Verenigd.

    In dit interview met Erik van de Horst praten twee van de initiatiefnemers – beiden algemeen verpleegkundigen in een ziekenhuis – over hun ervaringen en wat hen heeft bewogen om aan de bel te trekken.

    Ze zijn kritisch over het coronabeleid. Dit zou bedoeld zijn om de zorg te ontlasten, maar maatregelen die echt zoden aan de dijk zouden zetten – meer investeren in personeel, meer aandacht voor preventie, uitbreiden capaciteit – worden niet genomen.

    Tegelijkertijd nemen andere problemen toe: zorg wordt afgeschaald, depressie en eenzaamheid nemen toe. “Er wordt gezegd we doen het voor de kwetsbaren, maar aan die mensen zelf wordt niks gevraagd. Veel ouderen willen gewoon hun familie zien en knuffelen. Er zijn er heel veel die zo niet verder willen.”

    De verpleegkundigen zijn het ook niet eens met de druk die wordt gelegd op mensen om zich te laten testen of vaccineren. “Patiënten die komen voor een geplande operatie worden min of meer gedwongen om zich te laten testen, ook als ze verder niets mankeren en niet getest willen worden. Verpleegkundigen worden onder druk gezet om zich te laten vaccineren.”

    Zorgmedewerkers Verenigd wil zorgpersoneel dat kritisch is op het coronabeleid met elkaar verbinden. Op hun website delen zij de vele, soms schrijnende, verhalen over wat er gaande is in de ziekenhuizen.

    Home

    Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
    Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
    Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.

    Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

    Waardeer je onze video’s?
    Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/

    Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

    0 reacties :

    Een reactie posten