VVD-fractievoorzitter in Hollands Kroon Erik Annaert stopt wegens verhuizing naar andere gemeente. Wim Groot neemt zijn functie over

Datum:
 • woensdag 26 mei 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  


  HOLLANDS KROON - WIERINGERWERF

  Vanwege een verhuizing naar een andere gemeente, stopt Erik Annaert per 1 juni als fractievoorzitter van de VVD in Hollands Kroon. Zijn functie wordt overgenomen door Wim Groot, nu nog vice-fractievoorzitter van de liberalen.


  Winnie van Galen 26-5-2021

  De verhuizing van Annaert staat later dit jaar gepland, waarschijnlijk rond augustus. Vanaf dat moment maakt hij geen deel meer uit van de gemeenteraad in Hollands Kroon.

  In goed overleg is door de fractie besloten om vooruitlopend op het vertrek van Erik Annaert, Wim Groot aan te wijzen als diens opvolger, aldus de VVD. ,,Met deze vroegtijdige wisseling van de wacht is er sprake van de gewenste continuering van het voorzitterschap van de fractie op weg naar de circa laatste zes maanden van de huidige raadsperiode.’’

  Annaert (60) die gemeentesecretaris is in Langedijk, werd na de vorige gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 fractievoorzitter voor de VVD in Hollands Kroon.

  Wieringen

  In 2006 werd hij voor het eerst politiek actief, toen als fractievoorzitter voor de VVD in de toenmalige gemeente Wieringen. Dat bleef hij doen tot maart 2011 waarna de overstap volgde naar de Staten in Noord-Holland. Tijdens de eerste periode van vier jaar was hij vice-fractievoorzitter, in de periode erop volgend fractievoorzitter.

  Vanuit zijn baan als gemeentesecretaris is Annaert nauw betrokken bij de bestuurlijke fusie per 1 januari 2022 tussen de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard tot de nieuwe gemeente Dijk en Waard. Dat proces begeleiden als directeur nieuwe werkorganisatie vraagt veel tijd en dat geldt ook voor het voorbereiden van de verhuizing, aldus Annaert. Zodoende is besloten per juni terug te treden als voorzitter van de fractie.

  Op de vraag of de verhuizing ook het einde van zijn politieke leven betekent, antwoordt hij: ,,Je weet nooit wat er nog op mijn pad komt. Ik ben zestien jaar vrijwel onafgebroken volksvertegenwoordiger geweest, het zal wel even wennen zijn als ik na mijn verhuizing niet meer politiek actief ben. Politiek bedrijven is mijn lust en mijn leven, ik ben nog maar zestig, een politiek vervolg is niet uitgesloten. Daarvoor ben ik te veel bij de politiek betrokken.’’

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Jan zei

  In 2006 niet in Wieringen maar in Wieringermeer.

  Anoniem zei

  Die eikel gaan we niet missen.

  Een reactie posten