Viruswaarheid eist in geding einde coronamaatregelen

Datum:
 • maandag 3 mei 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  DEN HAAG De actiegroep Viruswaarheid eist vandaag in een kort geding in de rechtbank in Den Haag afschaffing van alle resterende coronamaatregelen.


  3-5-2021

  Aanvankelijk zou het kort geding alleen gaan over de avondklok, maar de actiegroep heeft besloten de vordering uit te breiden naar alle vrijheidsbeperkende maatregelen. 

  De avondklok liep woensdagochtend na ruim drie maanden af. De Staat verzocht daarom tot intrekking van het kort geding. Viruswaarheid weigert dit en grijpt het kort geding nu aan om de voorzieningenrechter te vragen alle coronamaatregelen te beëindigen. „De bezwaren tegen de avondklok gelden voor alle coronaregels die grondrechten en vrijheden inperken”, zegt jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid. 

  Pols zegt dat de staat verdragsrechtelijke verplichtingen negeert. „Crisismaatregelen die leiden tot vergaande inperkingen van grondrechten zijn alleen onder strenge voorwaarden toegestaan”, zegt Pols. Nederland had volgens hem de noodtoestand moeten uitroepen en die moeten melden bij de Raad van Europa en de Verenigde Naties. 

  Volgens Viruswaarheid schoof de regering met de coronaspoedwet ook de nationale wetgeving opzij.

  Noordhollands Dagblad

  Rechtszaak 3 mei Viruswaarheid

  0 reacties :

  Een reactie posten