Rijksoverheid erkent: iemand die is gevaccineerd kan het virus alsnog overbrengen

Datum:
 • donderdag 20 mei 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het bewijs is er nu: na vaccinatie kun je het coronavirus niet meer overdragen, kopte het AD afgelopen maand. “Goed nieuws: vaccinatie tegen corona beschermt niet enkel de ingeënte persoon zelf, maar voorkomt ook besmetting van anderen,” schreef de krant op basis van een nieuwe studie van het Amerikaanse RIVM.


   20 mei 2021 

  Zorgminister Hugo de Jonge zei eerder deze maand echter dat gevaccineerden anderen wel degelijk kunnen besmetten. “Dan zou het kunnen zijn dat je de mensen met een negatieve testuitslag binnen hebt, achter die poort van de toegangstesten. De mensen die gevaccineerd zijn, dragen het virus bij zich in de keel en zijn weliswaar veel minder besmettelijk, maar niettemin kunnen ze het virus tijdens het festival overdragen aan, en vervolgens gaan de mensen die een negatieve testuitslag hadden – die op dat moment dus zelf niet besmettelijk waren – alsnog met dat virus mee terug naar huis. Dat kan. Het is niet onmogelijk.”

  Dit krijg je ervan als de overheid zich met gezondheid gaat bezighouden

  Het staat nu ook op de website van de Rijksoverheid. Op de pagina ‘corona en de regels voor winkeliers’, die is aangemaakt in verband

   met de heropening van winkels, staat onder het kopje ‘gevaccineerde klanten’: “Voor klanten die zijn gevaccineerd geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht blijft. Iemand die is gevaccineerd kan het virus alsnog overbrengen.”

  “Vroeger vaccineerde je je zodat je de betreffende ziekte niet meer kon krijgen. Tegenwoordig moet je je laten vaccineren ‘zodat je het virus niet meer kan overbrengen’ en ‘om weer vrij te zijn’. Tja. Dit krijg je ervan als de overheid zich met gezondheid gaat bezighouden,” reageert huisarts Els van Veen.

  1 reacties :

  Verontruste zei

  Kan het nog stompzinniger. En maar blijven zeiken over die snotlap.
  Het zijn gewoon pubers die van alles verzinnen om toch maar gelijk te krijgen tegen beter weten in. Het enige stupide is dat ze dat verrekt goed weten.
  Overigens bewijst het ad dus ook niets voor te stellen.

  Een reactie posten