Minister Ollongren ondertekent Woondeal voor Noord-Holland Noord niet: ’Kabinet is demissionair’

Datum:
 • dinsdag 25 mei 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  DEN HAAG

  Minister Kajsa Ollongren heeft de vorig jaar afgesloten woondeal om in Noord-Holland Noord 60.000 woningen te bouwen nog steeds niet ondertekend. Tot ergernis van de initiatiefnemer, VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis, die de minister dinsdag op het matje riep.  Koerhuis had een half jaar geleden via een aangenomen motie al om de handtekening van de minister gevraagd en dinsdag vroeg hij dat weer tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

  Volgens Koerhuis zit Noord-Holland ’op slot’ door belemmerende maatregelen van de provincie om in het buitengebied te bouwen.

  Fietstochten

  Ollongren zei dat ze nu niet verder gaat met de woondeal omdat het kabinet demissionair is. Ook zei dat het met de belemmeringen nogal meevalt. Koerhuis nodigde haar daarop uit om in Noord-Holland Noord te komen kijken. Volgens de minister niet nodig. Ze maakt vaak fietstochten door het gebied. Volgens haar ’lopen de ambtelijke gesprekken door’.

  Koerhuis hoopt dat ondertekening door de minister druk zet op de provincie Noord-Holland om de bouwmogelijkheden in het buitengebied te versoepelen.

  De woondeal is opgesteld door de achttien gemeenten in Noord-Holland Noord. Het gaat onder meer om bouwen in de Zandzoom (Limmen, Heiloo) en het stationsgebied van Uitgeest. Verder zijn er plannen voor Alkmaar (Stompetoren), Heerhugowaard en Hoorn.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten