Hollands Kroon krijgt een ’bomenboost’: een kleine tweeduizend bomen erbij in de komende tien jaar

Datum:
 • dinsdag 11 mei 2021
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon - Hollands Kroon krijgt er de komende tien jaar 1.750 bomen extra bij. Ze komen te staan langs bestaande (vaar)wegen.


  Winnie van Galen 11-5-2021


  De extra aanplant komt bovenop het programma van driehonderd bomen jaarlijks, de zogenoemde geboortebomen: voor iedere boreling die er in Hollands Kroon bijkomt een exemplaar. De ’bomenboost’ staat beschreven in het groenstructuurplan van de gemeente. De extra aanplant kost de gemeente jaarlijks 70.000 euro: vierhonderd euro per boom. Dit is inclusief aanschaf, planten en het onderhoud voor een reeks van jaren.

  Volgens wethouder Theo Groot was het niet eenvoudig om een plek voor de extra aanplant te vinden. ,,Je denkt dat het een kwestie is van een gat graven, de boom er in en klaar. Maar zo gemakkelijk is het niet. Vaak heb je aan de randen van bebouwing te maken de aanwezigheid van leidingen in de grond.’’

  De gemeente is tevens op zoek geweest naar een plek voor de aanleg een bos. Tot een concreet plan heeft dit nog niet geleid. ,,De enige mogelijkheid is de begraafplaats in Hippolytushoef waar we het bestaande bos zouden kunnen uitbreiden’’, aldus de wethouder.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten