Aanjager economie zoekt nieuwe directeur. Thijs Pennink, baas van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, gaat met pensioen

Datum:
 • maandag 31 mei 2021
 • in
 • Categorie:
 •  ALKMAAR

  Thijs Pennink (66) neemt aan het eind van dit jaar afscheid als directeur-bestuurder van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.


  31-5-2021

  De inwoner van Castricum heeft sinds medio 2012 aan het roer gestaan van het loket voor het bedrijfsleven in de regio en gaat met pensioen. Eerder was hij onder meer werkzaam als directeur van de Kamer van Koophandel in Noordwest Nederland.

  Opvolger

  Het ontwikkelingsbedrijf met hoofdkantoor in Alkmaar (25 medewerkers, omzet 4,3 miljoen euro) heeft werving- en selectiebureau Ebbinge in de arm genomen om een opvolger voor Pennink te vinden.

  Kandidaten moeten onder meer de taal van ondernemers en politiek spreken, overtuigend verbinder en aanjager op het gebied van innovaties zijn en over dienende leiderschapskwaliteiten beschikken.

  De directeur-bestuurder speelt een coördinerende en faciliterende rol tussen de provincie, achttien gemeenten (in hun rol van opdrachtgevers en aandeelhouders), ondernemers en het team van projectmedewerkers.

  Focus

  Het ontwikkelingsbedrijf helpt ondernemers bij investeringen in de regio, trekt nieuwe bedrijven aan en draagt bij aan werkgelegenheid en vestigingsklimaat. De focus ligt daarbij op de sectoren agri & food, energie en toerisme.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten