Loslaten 600 meter grens voor windturbines funest voor woningbouw

Datum:
 • maandag 19 april 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON – De plannen van de provincie Noord-Holland om de grens waar windturbines mogen komen ten opzichte van huizen los te laten. De grens is nu nog 600 meter maar dat gaat 450 meter worden. Als het plan door wordt gezet dan heeft dit grote invloed op de bouw van nieuwbouwwoningen in de kernen waar windturbines kunnen worden geplaatst.


  19-4-2021

  Begin 2020 maakten wij al melding van deze plannen maar de provincie Noord-Holland lijkt de plannen nu naar realiteit te willen gaan omzetten om zo aan de eis van het kabinet te kunnen voldoen, zeker nu de geplande bouw van windturbines bij Amsterdam vrijwel zeker niet doorgaan.

  Voor de gemeente Hollands Kroon is de komst van nog meer windturbines geen uitgemaakte zaak, eerder liet de gemeente al weten dat enkel grote windturbines nog welkom zijn op haar grondgebied, voor kleine windturbines is geen toekomst meer in Hollands Kroon.

  Lees ook: Enkel ruimte voor grote windturbines in Hollands Kroon

  Voor mensen die op het platteland wonen gaat het nog verder, daar mogen windturbines straks op 198 meter van hun pand worden geplaatst. Dit werd mogelijk gemaakt toen de VVD, D66, PvdA en GroenLinks in de Provinciale Staten de plannen van gedeputeerde Edward Stigter steunden. Door deze steun mogen er turbines tot 175 meter hoog worden gebouwd tot op 198 meter van bebouwing.
   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het intreseert ze niet wat de burgers er van vinden en de lasten die ze er van hebben. Als ze maar het beste jongetje van de klas zijn! Net als met de data centers en de logieaccomodatie voor arbeidsmigranten.

  Een reactie posten