Reactie Theo Meskers Over het water gebruik.

Datum:
 • zaterdag 20 maart 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon - 
  Toekomst Wieringermeer.

  Reactie Theo Meskers Over het water gebruik. 


  19 maart 2021 op Facebook 


  Toekomst Wieringermeer.

  Er is veel ophef ontstaan over watergebruik in datacenters. In krantenpublicaties wordt de indruk gewekt dat deze datacenters ook in Hollands Kroon staan. Maar hier staan luchtgekoelde datacenters, die nauwelijks water gebruiken. Op www.dutchdatacenters.nl is te lezen, dat het watergebruik door datacenters in Nederland is berekend door het CBS. Het komt op jaarbasis neer op 0,088 van het drinkwatervolume en is dus zeker geen risico voor de drinkwatervoorziening.
  Google meldde De Telegraaf het volgende: “We nemen waterbeheer serieus en ons datacenter gebruikt een combinatie van gratis koeling (free cooling) en adiabatische koeling. Dit betekent dat er op warmere dagen wat water nodig kan zijn om een efficiĆ«nte koeling te garanderen, terwijl gratis koeling de buitenluchttemperatuur en luchtstroom gebruikt om de servers af te koelen, wat vooral handig is in de lente, herfst en winter. De twee gecombineerde koelmethoden zorgen ervoor dat we in feite heel weinig water gebruiken om het datacenter te koelen.
  Dit jaar gebruikt onze faciliteit een hoeveelheid water die vergelijkbaar is met het watergebruik van ongeveer 100-200 huishoudens. Het enige additief dat we gebruiken is zout om het binnenkomende water te verzachten. En we hergebruiken hetzelfde water keer op keer via een circulatiesysteem. Tijdens dit proces wordt een aanzienlijk deel van het water verdampt, en dus wordt slechts ongeveer 25-30% van het water dat we hebben gebruikt in het kanaal geloosd, in overeenstemming met de vergunning die hiervoor is afgegeven door de verantwoordelijke autoriteiten.
  We nemen waterbeheer zeer serieus en alles wat we doen voldoet aan de geavanceerde milieustudies die we zelf uitvoeren en aan de strenge milieuvergunningen die ons zijn verleend.”
  Jammer genoeg heeft De Telegraaf de informatie niet gebruikt.
  NOS 19 maart 2021

  0 reacties :

  Een reactie posten