Op 1 april krijgen zo’n twintig radiostations de nieuwe single van ’Vaart’ uit Breezand binnen.

Datum:
 • woensdag 24 maart 2021
 • in
 • Categorie:

 •  HOLLANDS KROON - BREEZAND

  Iets is te mooi om waar te zijn, maar ‘Vaart’ de band uit Breezand met zanger Jacob Langelaan (51) heeft het liever over ‘Te waar om mooi te zijn’. Dat is namelijk de titel van de nieuwste single die de band op 1 april gaat uitbrengen.

  De band werkt op dit moment aan een nieuw album. Langelaan: „Iedere muziekpromotor wil eerst een album en daarna pas een single uitbrengen, maar we wilden niet langer wachten met deze single, dus we slingeren hem gewoon maar de ether in. Het volledige album volgt waarschijnlijk in het najaar. Dus nog even geduld.”

  De Dijk

  Om de single te promoten ontvangen een twintigtal lokale radiostations op 1 april een cadeau met daarin een USB stick en een briefje met uitleg over het nummer. „Wel de stations die een beetje ons soort muziek draaien”, zegt Langelaan. „Dus De Dijk, Van Dik Hout en dat soort bands. Nederlandstalig, maar niet de smartlappen.”

  Het nummer werd vorig jaar geschreven, want de jongens van de band gingen niet bij de pakken neerzitten tijdens Corona. „Het nadeel tijdens deze periode is natuurlijk dat veel optredens zijn geannuleerd of verschoven. Oefenen was voor ons ook niet te doen. Onze oefenruimte was opgedeeld in plastic vlakken, we zagen elkaar schimmig en besloten het opnemen tot later uit te stellen”, legt Langelaan uit.

  Omdenken

  Ook zag de band het positieve van deze tijd. Langelaan: „We blijven kijken naar wat wel kan en wanneer. 5 November staan we weer geboekt in de Kampanje in Den Helder, dus kijken we daar weer naar uit, zeker na twee keer uitgesteld te zijn. Onze show heet ook ‘Het is te waar om mooi te zijn’. Dat is even een omdenkertje hè”, zegt Langelaan lachend. „Het is een cynische constatering. Het is zó echt waar dat het niet mooi kan zijn. Dat is waar het liedje over gaat. En over vriendschap. Dat delen we binnen de band, een sterke vriendschap.”

  „We schrijven soms over dingen die ons overkomen en dit nummer is een bredere gedachte daarvan. Af en toe ontstaan er twee zinnen die een sfeer van een nummer bepalen en dan, via een omweg, maken we er een nummer van. Het nummer bevat melancholie en is krachtig aan het eind. Op het album komen ook wat uptempo liedjes, maar die moeten dus nog worden opgenomen. De sfeer van de nummers is ook afhankelijk in wat voor emotie we zitten en dat kan alle kanten op.”

  Verwarring

  Het omdenken dat in de naam van de single zit laat de band doorwerken in de live show die gepland staat. „Mensen worden in verwarring gebracht en aan het eind volgt er een verrassing. Het is leuk om mensen aan het denken te zetten, maar op een vrolijke manier. Daar staan we voor.”

  Per 1 april is op de site van de band, www.vaartdeband.nl, een videoclip bij het nummer te zien.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten