Krijgt de gemeente nu wél toestemming van de rechter om de kunstcollectie van Rob Scholte te veilen?

Datum:
 • maandag 1 maart 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - Rob Scholte heeft van de rechter de gelegenheid gekregen om kopers te vinden die een goede prijs willen betalen voor zijn kunstcollectie.


  Delano Weltevreden 1-3-2021

  In oktober vorig jaar had de gemeente alles al gereed om de collectie in delen openbaar te laten verkopen door veilingbedrijf BVA. De rechter heeft daar inmiddels enkele malen een stokje voor gestoken. Hij vond dat Scholte de gelegenheid moest krijgen om kopers te vinden die een hogere prijs voor de collectie willen betalen.

  Aanvaardbaar

  Uiterlijk afgelopen woensdag om middernacht moest er een bod liggen dat voor de twee schuldeisers aanvaardbaar is. Dat bod lag er niet, heeft de gemeente inmiddels verteld. De bieders moeten meer bieden dan de 350.000 euro die de openbare verkoop volgens een gemeentelijke deskundige maximaal zal opbrengen.

  Inmiddels is een ander twistpunt tussen de gemeente en Scholte opgedoken. De kunstenaar zegt dat sommige kunststukken zijn beschadigd omdat zij ondeugdelijk zijn opgeslagen en/of getransporteerd. Hij stelt de gemeente Den Helder en BVA aansprakelijk. Door de beschadigingen zijn de kunststukken minder waard geworden. Volgens advocaat Ina Molenaar zou de schade ’in de tonnen’ kunnen lopen.

  Dinsdag beslist de rechter wat de volgende stap wordt.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten