‘Kaag hoort samen met Rutte achter de tralies’

Datum:
 • woensdag 10 maart 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Demissionair minister Sigrid Kaag (D66) neemt verantwoordelijkheid voor de steun aan Syrische terroristen.


  10 maart 2021 

  Ze zei in Nieuwsuur dat ‘de hulp is stopgezet toen ik ervan wist’. Dat Kaag het steunprogramma eerder wilde stoppen, is nooit aan de Tweede Kamer gemeld.

  Nederland steunde jarenlang in het geheim Syrische terroristen, met onder meer pick-ups, uniformen en satellietapparatuur. Het bleek te gaan om groepen die zich schuldig maakten aan oorlogsmisdaden. Het geld kwam uit potjes die onder Kaag vielen.

  Nederland was op de hoogte

  VN-kopstuk Carla del Ponte, die de misdaden in Syrië onderzocht, zei dat ‘alle Europese landen, ook Nederland, wisten dat de oppositie oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid pleegde’.

  “Deze vrouw hoort samen met Rutte en Koenders achter de tralies,” zegt journalist Eric van de Beek over Kaag. “Maar dit is Nederland. Daar kijkt het Openbaar Ministerie de andere kant op als het gaat om de boven ons gestelden. Zelfs als die zich schuldig hebben gemaakt aan het allerergste: steun aan koppensnellende terroristen.”

  Stilzwijgen

  Van de Beek onthulde in 2017 al in de studio van Café Weltschmerz dat het materiaal geleverd aan de door Nederland gesteunde groeperingen in handen viel van terreurgroepen. Toenmalig minister Bert Koenders kon op Kamervragen niet reageren ‘omdat de veiligheid van andere partijen in Syrië in het geding was’.

  Hoewel de Amerikaanse overheid wel publiekelijk verantwoording aflegde over de groeperingen die zij steunde, hulde de Nederlandse regering zich in stilzwijgen.


  3 reacties :

  Verontruste zei

  Hoe in en in rot kun je zijn?
  Zo dus!

  Johann zei

  De grootste smeerlapperij vindt plaats in de politiek. Ook bij Kaag, bekend koeltjes haar stommiteiten en gaat verder met de waan van de dag. Wat een respect voor de burgerij!

  Anoniem zei

  D666

  Een reactie posten