BRANCHECLUB DDA BOOS OVER ONJUISTE CIJFERS WATERGEBRUIK DATACENTRA

Datum:
 • zondag 28 maart 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Recente berichtgeving over het waterverbruik van datacentra klopt niet en heeft een ernstige negatieve impact op het imago van de datacenterbranche, stelt DDA in een verklaring. 


  27-3-2021

  Waterbedrijf PWN voegt daaraan toe dat er weliswaar een stijging is in het verbruik door datacentra, maar dat geen sprake is van dreigende watertekorten voor huishoudens.

  De cijfers uit een rapport waar De Telegraaf en het Noord-Hollands Dagblad over schreven zijn verkeerd geïnterpreteerd. Het CBS heeft weliswaar berekend dat datacentra goed zijn voor 0,088% van het waterverbruik in Nederland. Dat komt echter neer op 1 miljoen kubieke meter water in plaats van 4,6 kuub die werd vermeld in de media. Bovendien is die 1 miljoen kuub het verbruik van alle datacentra in Nederland, niet alleen de hyperscalers van Google en Microsoft in Middenmeer in de Noord-Hollandse gemeente Hollands Kroon.

  Microsoft voegt daar nog aan toe dat de koeling van diens datacentrum in Middenmeer zelfs vrijwel volledig op luchtkoeling is gebaseerd. Alleen op de allerwarmste dagen wordt daar verdampt water aan toegevoegd.

  Waterbedrijf PWN ontkracht verder de conclusie dat huishoudens in de problemen zouden komen, omdat wettelijk is geregeld dat huishoudens voorrang krijgen op industrieel waterverbruik als er sprake mocht zijn van krapte. (TDO)

  agconnect.nl  0 reacties :

  Een reactie posten