Klimaathoax krijgt door Texas een geloofwaardigheidsprobleem

Datum:
 • donderdag 18 februari 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • De klimaathoax krijgt door de gebeurtenissen in Texas ook voor de redelijk-gelovigen een imagoprobleem. Vastgevroren windmolens? Zo houd je je huis niet warm, dat snapt een kind.


  18-2-2021

  De Nederlandse staatsomroep beschuldigt nu het Amerikaanse weer van extremisme:

  Image

  Maar het echte probleem is dat het stroomnet in de USA niet is voorbereid op grote schommelingen in de energievraag. Wie zijn huis afstemt op de klimaathoax – warmtepompen en zo meer – komt in de problemen als er plotseling grote vraag ontstaat door een omslag in het weer.

  In het Midden Oosten sneeuwt het vandaag – daar hielden ze bij de klimaathoax-verspreiders geen rekening mee.

  klimaathoax

  Dat het klimaat zich niet gedraagt zoals de klimaathoaxers altijd beweren is een zoveelste onderstreping van het gevaar van vertrouwen op onzinnige voorspellingen, en de hubris het weer in algemene zin te kunnen voorspellen op basis van klimaatmodellen.

  Natuurlijk: één doodgevroren zwaluw maakt nog geen Fimbul-winter. En het voorbeeld van Texas komt me te goed uit, eigenlijk, om me niet te verleiden tot een rondje casuïstiek. Maar toch, het zou zuur zijn dood te vriezen in de slagschaduw van een vorig jaar gesloten kolencentrale, nietwaar?

  Wat we van het voorbeeld van Texas moeten leren is wat het klimaat allemaal voor ons in petto hebben kan, als het kwaad wil.  En wat de gevolgen kunnen zijn om ons op voor te bereiden! Want ook het Nederlandse energienet is minder betrouwbaar dan we denken/hopen.

  The Houston Chronicle reports ERCOT declined to give an estimate when the power will be restored to millions of customers. The grid operator warned controlled blackouts would continue as 40% of generation capacity remains offline.

  Maandag schreef de NOS nog:

  klimaathoax

  Dit vertelt feitelijk een heel ander verhaal. Het onderstreept dat de klimaathoaxers – met hun eeuwige dreigingen over extreem weer in de toekomst dat nu al merkbaar zou zijn – voortdurend en moedwillig blind zijn voor schommelingen de andere kant op.

  Opmerkelijk ook is dat hier werd vermeld dat veel Texaanse windmolens zijn vastgevroren. Hoe is dat afgelopen weken in Nederland gegaan? Komt daar binnenkort een juichende reportage over, of blijft het angstvallig stil?? Want als de conclusie is dat Nederland in geval van extreem weer kan vertrouwen op stroom vanuit de buurlanden, kunnen we beter direct zelf enige kerncentrales bouwen, dan te moeten afwachten of België soms overcapaciteit heeft om ons van hun  warmte te laten meegenieten. Het was natuurlijk niet alleen in Texas, waar het probleem zo pijnlijk toesloeg:

  Millions of Americans are without power Wednesday morning as winter storms and freezing temperatures batter the country. At least 20 people are dead due to weather-related incidents. As for Texas, the state with the most power outages, millions are still without power heading into the fourth day.

  Bloomberg makes an interesting inquiry into the blackout’s actual size across Texas in recent days. Considering utility companies count outages by “customers” and not actual people – the real number could be north of 15 million people who have been plunged into darkness amid frigid temperatures. 

  Het is ook goed niet te vergeten dat de crux van het probleem in Texas niet ligt in de falende klimaatvriendelijke energie, maar in het energienet dat de elektriciteit bij de klanten krijgen moet. Het gros van de energiebronnen in Texas is nog ouderwets degelijk:

  En deel van dat netwerkprobleem is dat Texas een afwijkend systeem gebruikt van de rest van de USA:

  En de val in pure energie is indrukwekkend:

  En dat in een staat die gewend is comfortabel warm te leven:

  The blackout’s real size remains a mystery, but it’s undoubtedly one of the largest forced ones in the country’s history. In the last several days, Texas has been transformed into a third-world country, with rolling blacks, controlled power outages, cellular networks down, water treatment facilities offline, and millions of people freezing in their homes while the state’s economy grinds to a halt.

  De komende weken zal het herstel en versterking van het Texaanse energienet veel aandacht vergen. In Californië is sinds jaar en dag ’s zomers een vergelijkbaar probleem, dat daar wel direct wordt veroorzaakt door maatregelen tegen de klimaathoax. We gaan het in de gaten houden, en als er iets vermeldenswaard is hoort u het nog van ons.


  Meer over de klimaathoax en het politieke functioneren ervan leest u hier op Veren of Lood.

  0 reacties :

  Een reactie posten