Duitsland maakt het volk bang.

Datum:
 • donderdag 11 februari 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  Oh, wat erg, landgenoten. In Duitsland is het deksel van de beerput opengegaan:

  Posted on 10/02/2021

  Het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft begin vorig jaar samen met verschillende wetenschappers aan een strategie gewerkt om de angst voor corona te vergroten, om zo begrip voor ingrijpende coronamaatregelen te kweken.

  En daar zijn de Duitsers goed in! Een volk bang maken is voor hen een peuleschil. Dat truukje deed men in de jaren ’30/’40 van de vorige eeuw ook en het werkte.
  Blij toe dat ik in Nederland woon, want volgens Mark Rutte zijn dergelijke onrechtmatigheden hier niet aan de orde. Pak van m’n hart, want stel je voor.

  Je hoort mensen weleens zeggen dat kundige mensen als de Jonge, Rutte, Gommers, Kuipers en Osterhaus het Nederlandse Volk compleet murw beuken met het gevaar dat Corona heet en louter angstporno over ons uitstorten. Welnee, dat is een broodje Jaap-verhaal. Deze mensen waarschuwen ons juist! En doen dat gelukkig via de bekende talkshows. Onlangs had RTL4-presentator Diederik Gommers zelfs Eva Jinek te gast. Integere vrouw. Ze mompelde iets over de Clintons. Goed decolleté ook. Ik zou zeggen, borsten vooruit, scrubben en insmeren.

  Nogmaals, blij toe dat ik in Nederland woon. Het is hier tenminste beter geregeld dan in Mofrika. Eerlijker ook. Want waar zouden we zijn zonder, bijvoorbeeld, Jaap van Dissel ! Een zeer geleerde man die het Kabinet zeer regelmatig bijpraat over de stand van zaken. Die zalvende woorden predikt en dat we er bijna zijn. Dit is mijn houvast. Nog even volhouden. En we doen dat maar wat graag. Dat de heer van Dissel op een medische zwarte lijst staat, is allemaal Smaad & Laster. Allemaal verzonnen door die virus-wappies op Twitter.

  We moeten echt nog even volhouden, landgenoten. We doen het voor de zorg, voor oma op de IC. En al die zelfstandig ondernemers? Ja, ach, blijft een risico hè, zo’n eigen zaak. En al die jongeren die zich niet kunnen uiten met leeftijdsgenoten? Kom op zeg, een Hollandsch bordspel met je vader en moeder is ook ontspannend. Get real, big kid.

  Ondergetekende ondervindt weinig hinder van de lockdown/coronamaatregelen. Ik kan alleen niet naar het café, kan niet met mijn zoon naar een binnenspeeltuin, een vakantie boeken is onzeker, ik kan niet naar de kapper, ik kan ’s avonds na 21.00 uur niet effe een kapsalon halen, ik mag geen sneeuwbal gooien naar een ander gezin, maar verder gaat het wel.

  Zullen we anders nog een keer het Coronalied zingen? Dat helpt ook.

  Boiling Points Magazine  0 reacties :

  Een reactie posten