Zonnepark Wieringermeer wordt bijna drie keer zo groot

Datum:
 • dinsdag 19 januari 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON - MIDDENMEER - Zonnepark Wieringermeer wordt flink uitgebreid: van 11.000 naar 31.000 panelen, in totaal goed voor de stroomleverantie aan zo’n zesduizend huishoudens.

  19-1-2021

  In april 2019 is het eerste deel van het zonnepark Wieringermeer gerealiseerd met 11.000 zonnepanelen. Dit terrein bevindt zich op het oostelijk deel van de vuilstortplaats aan de Koggerandweg in Middenmeer. Dit is het afgewerkte deel van stortlocatie. 

  Met de door de HVC gewenste uitbreiding van het zonnepark heeft B en W van Hollands Kroon recentelijk ingestemd. Hiervoor is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. De uitbreiding komt zo’n beetje om het bestaande deel te liggen. 

  Volgens Marcel Dommisse van de HVC begint de aanleg van het nieuwe deel aan het einde van dit jaar en duurt de klus tot halverwege 2022. 

  De panelen uit de eerste fase hebben een opbrengst van 300-350 watt per stuk. De nieuwe panelen zijn goed voor een capaciteit van 400-450 watt. 

  Dommisse: ,,De ontwikkelingen op dit gebied zijn echt gigantisch te noemen.’’

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  "in totaal goed voor de stroomleverantie aan zo’n zesduizend huishoudens".
  Maar wat als de zon niet schijnt en wat als de panelen slechts 6 maanden in de zomer stroom leveren, tenminste als het die 6 maanden onbewolkt is?
  Dan gebeurt er niets en hebben de 6 duizend huishoudens geen stroom. Dan moeten de fossiel gestookte centrales het overnemen voor zover daar al geen sprake van was. Het is gewoon bedriegerij en veel mensen trappen er keer op keer in, ze begrijpen ook niet dat ze het zelf allemaal betalen, ook de giga subsidies op die onzin.

  Een reactie posten