Wanneer doet de pers zijn werk weer eens?

Datum:
 • zaterdag 9 januari 2021
 • in
 • Categorie:
 • Waar halen al die mislukte persmuskieten toch in vredesnaam hun onzinverhalen vandaan? 


  Wanneer doet de pers zijn werk weer eens?

  (Door: “bozeoudeman”)

  Waar halen al die mislukte persmuskieten toch in vredesnaam hun onzinverhalen vandaan? Een verhaal heb ik eruit gepikt om aan te tonen wat voor onzin men uitkraamt. RTL stelt in oktober 2020 dat 10% van de wereldbevolking besmet is geweest met corona. Zo kopt het artikel. In datzelfde stuk stelt men dat de WHO laat weten dat er 35 miljoen mensen zijn besmet. Voor de goede orde: ik neem aan dat de journalist bedoelt dat er 35 miljoen besmet zijn geweest tot in oktober, wat niets zegt over hoeveel er totaal besmet waren en nog zijn. 

  Bovendien, hoezo 10 %? Kunnen ze net als Rutte bij dat Griekse reddingsgeld niet rekenen bij RTL? 10% van 7,8 miljard is 780 miljoen dat is toch wel ietsjes meer dan 35 miljoen, wat dus nog geen half procent is. RTL baseert deze onzin op wat een zekere Mike Ryan, hoofd van de noodhulpoperaties van de WHO, zegt. Deze Ryan, zo stelt RTL, liet onder ander het volgende weten op een bijeenkomst in Genève: “Onze beste schattingen vertellen ons dat ongeveer 10% van de wereldbevolking mogelijk is besmet met het virus.” 

  Waar haalt deze onheilsprofeet deze cijfers en schatting vandaan? Via de officiële cijfers in december 2020 waren er 85 miljoen besmettingen wereldwijd geweest of nog lopend en inclusief doden. Zomaar wat cijfers brullen, werkt vertekenend en voedt enkel de al heersende paniek. Als je kijkt naar de zogenaamde besmettingen in Nederland (860.000) schrikt iedereen in eerste instantie. Zomaar een cijfer ergens neerzetten, kan snel een vertekend beeld opleveren, dit nog afgezien van het feit dat de coronatest verre van correct lijkt te zijn. Dat cijfer zomaar ergens zonder uitleg noemen, voedt het idee dat er op dat moment zoveel besmettingen zijn, wat niet waar is. Het gaat over het totaal aantal besmettingen in het hele jaar 2020, dus inclusief de vele genezingen en 12.000 doden. 

  Bovendien betekent deze hoge besmettingsgraad tevens dat corona niet half zo gevaarlijk is als wordt beweerd; bij 12.000 doden door corona op een bevolking van ongeveer 17 miljoen is dit ongeveer 0,08 % (wat dus iets hoger is dan het gemiddelde van de wereldcijfers van het aantal doden dat op 0,025% ligt). 

  Verder, als er echt op dit moment 860.000 besmettingen zouden zijn (wat dus niet zo is, maar wat in heel 2020 bij elkaar is geweest en nog lopend inclusief doden) zouden er dus zeker vele duizenden zo niet wellicht minstens 10.000 mensen op dit moment zwaar ziek opgenomen moeten zijn, iets waar onze ziekenhuizen totaal niet op berekend zijn. Is dat aantal opnames waar? Ik dacht het niet. Van mensen om mij heen, die vermoedelijk corona hebben gehad, hoor ik dat het een akelige ziekte is, vergelijkbaar met een zeer zware griep, maar ik hoor ook dat iedereen die ik ken die het heeft gehad er ook weer van genezen is.

  Waarom dus zit met name de pers zoveel onzin uit te kramen?  Het officieel gemelde aantal besmettingen in de wereld ligt op ongeveer 35 miljoen mensen, van de totaal 7,8 miljard mensen, stelt men in het artikel. En men vervolgt: dat komt neer op ongeveer 0,4% van de wereldbevolking. Wat dus niet klopt! Volgens die Ryan van de WHO zou het werkelijke aantal besmettingen dus veel hoger zijn. Honderden miljoenen mensen zouden dus al met het virus in aanraking zijn gekomen. Aan dit cijferwerk van die Ryan is geen touw meer vast te knopen. Cijfermatige wartaal is het. Nogmaals de officiële cijfers van de WHO zijn nu in december 2020 85 miljoen/januari 2021 86,5 miljoen besmettingen bij mensen wereldwijd (geweest, lopend of overleden). 

  Dan liegt men in het artikel niet echt, maar door twee andere belangrijke cijfers in het stuk niet te geven, kan een verkeerde suggestie worden gewekt. Namelijk hoeveel mensen zijn op dit moment besmet en hoeveel zijn genezen. Dat mag de lezer zelf uitvogelen door het aantal doden van het totaal aantal besmettingen af te trekken. Maar dan weet je als lezer nog steeds niet of het aantal dat dan resteert nog ziek is of niet meer. De meeste mensen zegt een lading cijfers niet veel als er geen uitleg bij die cijfers wordt gegeven en dat is dus een manier om verwarring en hieruit voortkomend angst te zaaien zonder dat je verweten kan worden expres iets fout te doen. 

  Daar is een naam voor, dat heet politiek bedrijven! Daarover kreeg de pers al eens een veeg uit de pan van iemand die niet veel later in het mediapark in Hilversum is doodgeschoten. En door verder niets te zeggen, suggereer ik hier nu iets mee wat men nooit kan bewijzen wat zij denken dat ik zeg, want ik zeg dat helemaal niet, en zo werkt het. Bepaalde zaken weglaten, iets te suggereren is geen journalistiek bedrijven, maar is een vorm van mening beïnvloeding en propaganda.

  Mijn vraag als echt journalist aan deze Mike Ryan is ‘waarop baseert hij zich met deze min of meer uit de lucht gegrepen stelling’ en via vervolgonderzoek naar hem zou ik willen weten wat zijn connectie is met de farmacie? Net als een mannetje in Nederland, die nota bene nog steeds in functie is, die als aandeelhouder van de fabriek die toen het vaccin tegen de, onder andere door hem als allesverwoestende aangekondigde griepgolf, fabriceerde en zo Nederland volkomen ten onrechte vele miljoenen van dat vaccin heeft laten bezorgen, door dus dat bedrijf waar hij als aandeelhouder een lekker sommetje aan kon verdienen. En deze man zit nog altijd op zijn plek en wordt als betrouwbaar gezien!

  Corona WHO-cijfers besmettingen en doden totaal wereldwijd: 86 436 449 Confirmed cases Last update: 8 January 2021 = iets meer dan 1 % van de wereldbevolking; 1 884 341 Confirmed deaths Last update: 8 January 2021 = ongeveer 0,025 % van de wereldbevolking: Risico besmetting met corona wereldwijd bij 7,8 miljard mensen was in 2020, volg de rekensom: 1 % van 7,8 miljard is 78 miljoen, dus bij 85 miljoen besmettingen komt dit risico neer op iets meer dan 1% om besmet te zijn geraakt met corona in 2020. Het risico in 2020 om er aan te overlijden was nog kleiner, ofwel ongeveer 0,025%. 

  Een vergelijking waarom alles rond corona onzin is: in Nederland overleden in 2019 151.885 mensen, 45.000 (ofwel ongeveer 0.25% van de Nederlandse bevolking) stierf in 2019 aan kanker en ruim 37.000 (ofwel ongeveer 0,22% van de Nederlandse bevolking) stierf aan hart- en vaatziekten. Het risico in 2020 om aan corona te overlijden was bij 12.000 doden ongeveer 0,08% van de Nederlandse bevolking. Wanneer is Nederland in volledige lockdown geweest vanwege dat hogere aantal doden bij kanker en hart- en vaatziekten? ‘Onderzoekjournalisten’ doe jullie werk eens! 

  Door:
  “bozeoudeman”
  (voor www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten