VVN-Wieringerland stapt uit overleg met gemeente. ’Met onze inbreng wordt te weinig gedaan’

Datum:
 • woensdag 13 januari 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON - HIPPOLYTUSHOEF

  Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Wieringerland is uit het overleg met de gemeente Hollands Kroon gestapt. Aanleiding is het zoekraken van een gemeentelijke enquête over de verkeersinrichting van de Hoofdstraat in Hippolytushoef.


   Winnie van Galen 13-1-2021


  In 2015 ging de Hoofdstraat op verzoek van ondernemers weer (op proef) open voor gemotoriseerd verkeer. Een voorstel over beweegbare palen stuitte bij bewoners op bezwaar blijkens een petitie die 750 keer werd ondertekend.

  De gemeente hield vervolgens een enquête over de gewenste verkeersinrichting van de Hoofdstraat. De uitslag hiervan is echter nooit publiekelijk gemaakt. Toen VVN-afdeling Wieringerland er later naar vroeg, bleek dat de enquête-uitslag was zoekgeraakt. Zo kreeg Jan Wouts van de VVN Wieringerland tot zijn grote verbazing van de gemeente te horen. Toen een verzoek om de stukken via een Wob-procedure boven water te krijgen op niets uitliep, stapte Wouts naar de Nationale Ombudsman. De daar ingediende klacht heeft hij vorige week nog bekrachtigd nadat de Ombudsman had gevraagd of de enquêtekwestie nog van belang was gezien de grote drukte bij dit Staats College, aldus Wouts.

  Opgeteld bij andere verkeersdisputen met de gemeente besloot genoemde VVN-afdeling dat de enquêtekwestie de spreekwoordelijke druppel vormde waarna het verkeersoverleg met de gemeente ’uit frustratie is beëindigd’. ,,Er wordt te weinig met onze inbreng gedaan. We stappen er helemaal uit.”

  Eind vorig jaar maakte de gemeente bekend de Hoofdstraat en het Kerkplein van Hippolytushoef verkeersluw te willen inrichten om daarmee een aangenamer verblijfsklimaat te bewerkstelligen.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Met deinbreng van inwoners en van deskundigen wordt niets gedaan in Hollands Kroon. Dat is alleen maar lastig.

  Een reactie posten